چرا باید غذا را 32 بار بجوید؟

به گزارش تور اروپا ارزان، متخصصان معتقدند برای هضم بهتر غذا و پیشگیری از بیماری معده و روده، حداقل باید آن را 32 بار بجوید.

چرا باید غذا را 32 بار بجوید؟

به گزارش خبرنگاران، زمانی که به غذا خوردن فکر می کنید، ممکن است به اتفاقاتی که در معده و روده شما اتفاق می افتد نیز فکر کنید، اما کل فرایند هضم از دهان و با جویدن آغاز می گردد.

هنگامی که غذای خود را می جوید، آن به قطعات کوچکتری تقسیم می گردد که هضمش را راحت تر می نماید. هنگامی که با بزاق مخلوط می گردد، جویدن به بدن شما این امکان را می دهد تا بیشترین مقدار ممکن از مواد مغذی را از غذایی که می خورید، استخراج کند.

32 بار غذا را بجوید

متخصصان در خصوص جویدن حرف های زیادی برای گفتن دارند. یک توصیه معمول این است که قبل از بلعیدن، غذای خود را حدودا 32 مرتبه بجوید.

برای تجزیه غذای نرم و پر از آب جویدن کمتری ضروری است. هدف از جویدن این است که مواد غذایی شما شکسته گردد تا بافت آن از بین برود.

به نظر می رسد 32 بار جویدن یک عدد متوسط است که در بیشتر لقمه های غذا اعمال می گردد. غذا هایی که جویدن آن ها دشوارتر است، مانند استیک و آجیل، ممکن است به ازای هر تیکه تا 40 بار جویدن نیاز داشته باشد این در حالی است غذا هایی مانند هندوانه برای تجزیه ممکن است به جویدن کمتری نیاز داشته باشد.

فواید جویدن غذا

جویدن اولین مرحله هضم است. عمل جویدن و فراوری بزاق در دهان به طور همزمان انجام می گردد. سپس هنگام بلع از آنجا به مری وارد می گردد.

مری غذا را به داخل معده راهنمایی می نماید. معده شما غذا را در خود نگه می دارد در حالی که با آنزیم هایی که به تجزیه غذا ادامه می دهند، مخلوط می گردد تا بتوانید از آن برای کسب انرژی بهره ببرید.

هنگامی که غذا در معده شما به اندازه کافی هضم گردد، به داخل روده کوچک شما می رود و در آنجا با آنزیم های بیشتری مخلوط می گردد که تجزیه آن ادامه می یابد.

مواد مغذی حاصل از غذا در روده کوچک جذب می شوند. مواد زائد به روده عظیم، ارسال شده و مواد زائد مانده به وسیله راست روده و مقعد دفع می گردد.

ممکن است افراد قبل از جویدن کامل غذا، آن را قورت دهند، افرادی که لقمه های خیلی عظیم یا خیلی کوچک می خورند ممکن است به درستی غذا نجوند.

جویدن نه تنها قسمت مهمی از فرآیند هضم غذاست بلکه برای سلامت کلی نیز مفید است. افرادی که قبل از بلعیدن غذای خود را به خوبی نمی جوند، اغلب دچار مسائل گوارشی می شوند و همچنین در معرض خطر بیشتری برای خفگی، تنفس، سوءتغذیه و کمبود آب بدن قرار دارند.

فواید جویدن غذا به آرامی

متخصصان می گویند هرچه سریع تر غذا را میل کنید، تمایل بیشتری به غذا خوردن خواهید داشت. جویدن غذا با سرعت کمتر می تواند مصرف کلی غذا را کاهش دهد. در یک مطالعه 30 زن سالم وعده های غذایی را با سرعت های مختلف مصرف کردند.

زنانی که آهسته تر غذا می خوردند به طور قابل توجهی کمتر غذا مصرف می کردند، اما در عین حال احساس سیری بیشتری نسبت به کسانی که سریع تر غذا می خوردند، داشتند. در مطالعه دیگری معین شد جویدن بیشتر غذا باعث کاهش میان وعده در روز می گردد.

علاوه بر کنترل وزن، متخصصان می گویند جویدن صحیح مواد غذایی نیز می تواند به افزایش میزان مواد مغذی خارج شده از غذای شما یاری کند. در یک مطالعه، متخصصان دریافتند جویدن بادام بین 25 تا 40 بار نه تنها گرسنگی را سرکوب می نماید بلکه باعث افزایش توانایی افراد در جذب مواد مغذی از بادام می گردد.

نحوه جویدن

هنگام غذا خوردن، یک روش درست و غلط برای جویدن وجود دارد. در اینجا نحوه استفاده حدبیشتری از وعده های غذایی خود آورده شده است.

قاشق یا چنگال خود را بیش از حد پر نکنید، پس از آنکه غذا را در دهان خود قرار دادید، لب های خود را ببندید و آغاز به جویدن کنید، زبان شما باید غذا را از یک طرف به طرف دیگر حرکت دهد و فک تان باید کمی بچرخد. به آرامی بجوید و با هر لقمه غذا تا 32 بشمارید.

بسته به نوع غذا ممکن است به زمان بیشتر یا کمتری نیاز داشته باشید. هنگامی که تمام بافت غذا را کامل جویدید، می توانید آن را قورت دهید.

اگر مسائل گوارشی دارید، نوشیدن آب هنگام غذا برای شما مفید نیست. نوشیدن آب با رقیق کردن آنزیم هایی در بدن که مواد غذایی را تجزیه می نمایند، می تواند فرایند هضم را کند کند. این اثر خصوصا شدید است اگر از اختلالات گوارشی مانند بیماری ریفلاکس معده و مری رنج می برید.

وقتی غذای خود را به اندازه کافی نجوید، دستگاه گوارش گیج شده و ممکن است بدن شما آنزیم های لازم برای تجزیه کامل مواد غذایی را فراوری نکند.

این می تواند منجر به مسائل گوارشی از جمله نفخ شکم، اسهال، سوزش سردل، رفلکس اسید، گرفتگی عضلات، حالت تهوع، سردرد، مسائل پوستی، تحریک پذیری، سوء تغذیه، سوءهاضمه و گاز گردد.

سایر نکات مفید غذا خوردن

با درست غذا خوردن بیشترین استفاده را از غذای خود ببرید. در اینجا چند نکته در خصوص نحوه غذا خوردن برای بهبود سلامت دستگاه گوارش ذکر شده است.

آب را 30 دقیقه قبل یا بعد ازغذا بنوشید، نه همراه وعده غذایی. این کار باعث افزایش کارآیی هضم می گردد.

بعد از غذا قهوه ننوشید. این می تواند هضم غذای شما را تسریع نموده و شما را به دستشویی ببرد. همچنین می تواند باعث سوزش معده در اثر اسیدیته گردد.

از مصرف میوه ها و شیرینی های فرآوری شده درست بعد از غذا خودداری کنید. غذا های قندی به سرعت هضم می شوند و ممکن است باعث گاز و نفخ شوند.

بعد از غذا از ورزش شدید بپرهیزید. هضم غذا به انرژی نیاز دارد و هنگام ورزش کارآیی کمتری دارد.

غذا های تخمیر شده بیشتری مانند کلم ترش و ترشی بخورید. آن ها حاوی آنزیم های گوارشی و باکتری های مفید مورد نیاز بوده که برای یاری به بدن شما در جذب مواد مغذی ضروری هستند. خوردن این غذا ها می تواند علائم سندرم روده تحریک پذیر، عدم تحمل گلوتن و آلرژی ها و آسم را کاهش دهد.

سبزیجات خام یا کمی بخارپز که حاوی مقادیر بیشتری آنزیم و فیبر هستند، بخورید. این ها برای هضم خوب مهم هستند.

بعد از غذا به پیاده روی بروید. این سرعت حرکت غذا به وسیله معده شما را افزایش داده و به هضم غذا یاری می نماید.

از پروبیوتیک بهره ببرید. خواب و غذا خوردن و مسافرت ضعیف می تواند هضم غذا را از بین ببرد. مصرف پروبیوتیک ها متشکل از باکتری های سالم، می تواند به تنظیم مجدد سیستم هضم یاری کند. با یک پزشک صحبت کنید تا ببینید کدام پروبیوتیک ها برای بدن شما بهترین هستند.

در انتها با تمرکز چند باره بر جویدن، آهسته تر غذا خواهید خورد. این می تواند هضم شما را بهبود بخشد.

منبع: خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 6 تیر 1400 بروزرسانی: 6 تیر 1400 گردآورنده: euroro.ir شناسه مطلب: 1469

به "چرا باید غذا را 32 بار بجوید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا باید غذا را 32 بار بجوید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید