جزییات بسته حمایتی اصناف در محدودیت های جدید مقابله با کرونا
به گزارش تور اروپا ارزان، خبرنگاران : رئیس کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مدیریت کرونا از جمع بندی بسته حمایتی اصناف در طی اعمال محدودیت ها در طرح جدید مقابله با کرونا و ارائه به ستاد ملی اطلاع داد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، حسین ذوالفقاری در تشریح جزئیات محدودیت های کرونایی در طرح جدید که از روز شنبه یکم آذرماه اجرایی خواهد شد، گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور که حدود 9 ماه می گذرد اقدامات متعددی در بخش های آموزشی، بهداشتی، درمانی و اعمال محدودیت ها رخ داده است. اما فرایند افزایشی این بیماری می طلبد که اقدامات همه جانبه ای انجام گردد.
وی اضافه نمود: اقداماتی در هفت محور که یکی از آنها مدیریت هوشمند محدودیت ها متناسب با بیماری است، انجام خواهد شد. بی تردید این هفت پازل در کنار یکدیگر با یاری مردم پیش خواهد رفت. محله محوری، آموزش، مدیریت هوشمند و... همه با هم باید اتفاق بیفتند که بتوانیم در فرایند شیوع این بیماری تاثیرگذار باشیم.
وی ادامه داد: این طرح با این ایده که اولا تصمیمات قبلی که به صورت موردی بوده، کنار برود و طرح جدید جایگزین گردد، در دستور کار قرار گرفته است تا متناسب با شرایط شهرهای کشور ادامه پیدا کند. در این طرح شاخص هایی در نظر گرفته شد که براساس آنها شهرها به سه دسته زرد، نارنجی و قرمز تقسیم خواهند شد. در حقیقت به ازای هر 100 هزار نفر اگر چهار بستری وجود داشته باشد شهر در دسته زرد، شش نفر در دسته نارنجی و 10 نفر به ازای هر 100 نفر بستری شهر را در دسته قرمز قرار خواهد داد و تا زمانی که این شرایط ادامه پیدا کند روابط اعلامی اعمال خواهد شد. به این ترتیب پس از دو هفته براساس گزارش ها ممکن است فرایند محدودیت ها ادامه پیدا کند. قطعا اینطور نیست که فرایند بیماری پس از دو هفته نتیجه ملموسی داشته باشد و اقدامات آموزشی و درمانی باید زمان منطقی از آنها بگذرد تا شاهد نتایج آن باشیم. هر دوشنبه بدون ابلاغ بعدی و هرگونه معطلی با توجه به شرایط شهرها، ضوابط و محدودیت ها اتوماتیک تمدید خواهد شد. در حال حاضر 160 شهر در شرایط قرمز، 208 در شرایط نارنجی و 80 شهر در شرایط زرد قرار دارند.
رئیس کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مدیریت کرونا در بخش دیگری از صحبت های خود در تشریح محدودیت های تردد در طرح جدید گفت: ورود افراد غیربومی به شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع است. به این ترتیب افرادی که ساکن شهر نارنجی یا قرمز نیستند نمی توانند به این شهرها وارد شوند. از سوی دیگر کسانی که ساکن شهرهای قرمز و نارنجی هستند اجازه ورود به سایر شهرها را ندارند. یعنی می توانند از شهر خود خارج شوند اما اجازه ورود به سایر شهرها را ندارند. این تدبیر با این هدف در نظر گرفته شده که بعضاً بعضی افراد مشاغل فراوریی در اطراف شهرها دارند. به این ترتیب این افراد می توانند برای حاضر شدن در محل کار خود از شهر خارج شوند اما قطعا افراد به قصد سفر نمی توانند از شهرهای نارنجی و قرمز خارج شوند.
وی ادامه داد: برای مثال افراد غیربومی نمی توانند به شهر تهران وارد شوند و اگر به هر طریقی وارد این شهر شوند خودروهای غیربومی هر 24 ساعت که مشاهده شوند در صورت نارنجی بودن شهر 500 هزار تومان و در صورت قرمز بودن شهر یک میلیون تومان جریمه خواهند شد. در ادامه این مثال اگر افراد بومی داخل تهران به عنوان یک شهر قرمز اجازه ورود به هیچ شهر دیگری ندارند اما تردد در کنارگذر شهرها برای تردد عبوری باز گذاشته شده و مسئله ای نخواهند داشت.
وی درخصوص طبقه بندی مشاغل و محدودیت های اعمال شده برای آنها نیز گفت: مشاغلی که خدمات ضروری ارائه می نمایند به هیچ عنوان دورکاری ندارند مشاغلی همچون نیروی انتظامی، آتش نشانی و... اما سایر دستگاه ها امکان حضور تا یک سوم در شهرهای قرمز را دارند. اما در شهرهای شرایط نارنجی تا دو سوم نیروها می توانند در محل کار خود حاضر باشند. در اجرای این طرح اگر مدیر دستگاهی این موضوع را رعایت نکند مسئولین در سطوح مختلف معین شده اند. اگر گزارشی درخصوص عدم رعایت این محدودیت ها ارائه گردد بی تردید مجازات های مشخص شده اعمال خواهد شد.
وی ادامه داد: کارمندان بر روی دو مورد گلایه دارند. یکی قائل شدن تبعیض میان نیروهای شرکتی، استخدامی و خدماتی است که بی تردید چنین موضوعی نقض مقررات است و با این موارد برخورد خواهد شد. این طرح رئیس و مرئوس، کارمند رسمی و قراردادی ندارد. گلایه دیگر کارمندان مسئولینی هستند که بنا به تشخیص خود مقررات را اعمال نمی نمایند. البته همه این موارد در خصوص کسبه و اصناف نیز مورد تاکید است. این کارمندان می توانند موارد تخلف را به سامانه وزارت بهداشت، کمیته امنیتی ستاد ملی مدیریت کرونا در وزارت کشور و همچنین گزارش های کتبی خود را ارائه نمایند. قطعا اجرای بدون تبعیض این طرح بین گروه های مختلف به جد در دستور کار باید باشد.
رئیس کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مدیریت کرونا در بخش دیگری از صحبت های خود درخصوص بعضی مشاغل که بینابینی بین دو رسته مشخص شده در گروه های مختلف هستند همانند مراکز عرضه ترشی که در دسته اغذیه فروشی ها قرار می گیرند یا خیر، گفت: گروه بندی های مشاغل در اطلاعیه شماره یک کمیته امنیتی ستاد ملی مدیریت کرونا معین شده اند. اما ممکن است مشاغلی در این دسته بندی ها به عنوان مشاغل بینابینی باشند که این مشاغل باید توسط اصناف اعلام شوند تا ابهام آنها توسط کمیته امنیتی با آنالیز وزارت بهداشت مشخص تکلیف شوند.
ذوالفقاری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با باز بودن بانک ها و بورس و اعلام تعطیلی مغازه ها در گروه های دو، سه و چهار در شهرهای قرمز تکلیف چک ها و کرایه مغازه ها چه خواهد شد، گفت: راهکار اینکه چک آنها به اجرا گذاشته نگردد تعطیلی بانک ها نیست که باید خدمات ضروری به مردم ارائه نمایند. برای مشکل کسبه که بیشتر آنها در گروه یک قرار گرفته اند و در طرح جدید بسته نخواهند شد تمهیدات لازم در نظر گرفته خواهد شد. از سوی دیگر تمام دفاتر شرکت هایی که با مشاغل گروه یک فعالیت دارند باز بودن آنها مسئله ای ندارد. البته همه این موارد باید با رعایت پروتکل های بهداشتی باشد. با هماهنگی وزارت صمت و اتاق اصناف بسته حمایتی لازم جمع بندی و به ستاد ملی اعلام شده است. در این بسته بیمه، چک ها و... به عنوان بسته حمایتی برای دوران اعمال محدودیت ها به ستاد اعلام شده که هر مقدار از آن به تصویب برسد اجرایی خواهد شد.
وی درخصوص فعالیت شرکت های خصوصی نیز گفت: این شرکت ها در دو بخش تقسیم بندی شده اند نخست شرکت هایی که با مشاغلی در شرایط زرد و نارنجی فعالیت دارند، در ارتباط هستند که فعالیت آنها مانعی ندارد و بخش دیگر شرکت هایی هستند که مراجعه نماینده دارند که در شرایط نارنجی و قرمز بسته خواهند بود. البته شرکت هایی که متصل به فراوریی ها و مشاغل گروه سطح یک هستند از لحاظ فعالیت مسئله ای نخواهند داشت. به این ترتیب شرکت هایی که در بخش بازرگانی هستند نیز می توانند فعالیت نمایند.
ذوالفقاری تاکید نمود: محدودیت ها در عمل شدید هستند. در شرایط اعمال محدودیت ها امور ضروری کشور روی زمین نخواهد ماند. مسئولین تامین مایحتاج مردم باز هستند. بی تردید در فرایند فراوری کالای ضروری زنجیره ای تا رسیدن کالا به دست مردم وجود دارد که باید همگی فعال باشند لذا در شرایط قرمز هرچند که شهر در نقطه تعطیلی قرار می گیرد اما مشاغل ضروری فعال خواهند بود. البته برای کارکنانی که در شرایط ضروری باید در محل کار خود حضور داشته باشند نسبت به سایر کارکنان باید امتیازاتی در نظر گرفته گردد. به ویژه زمانی که این موضوع طولانی باشد. دستگاه ها و سازمان ها باید تفاوتی هایی میان این کارکنان در نظر بگیرند. بی تردید اگر این محدودیت ها در طرح جدید اعمال گردد مساله فاصله گذاری در حد قابل قبولی محقق می گردد.
رئیس کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مدیریت کرونا در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه شرایط بیماری کرونا امروز در شرایط اضطرار است و کادر درمانی و نیروهای خدماتی بیمارستان شرایط خاصی دارند، اضافه نمود: تنها کافی است برای درک احساس مسئولیت برای مدت 12 ساعت نه پوشیدن لباس پرستاران بلکه استفاده از دو ماسک به صورت همزمان را تجربه کنیم تا متوجه شویم چقدر شرایط سخت و طاقت فرساست.
وی درخصوص انجام سفرها با پروازهای داخلی، خارجی، قطار و اتوبوس نیز گفت: به طور کلی حمل ونقل عمومی بار و مسافر مجاز است. البته باید پروتکل ها و ضوابط مشخص شده وزارت بهداشت رعایت گردد و در این راستا نظارت وزارت راه نیز وجود خواهد داشت. براساس آنچه در سامانه ماسک محقق شده مدیریت هوشمند انجام می گردد به این ترتیب که فردی که تست پی سی آر آن مثبت شده در سیستم بهداشت و درمان اطلاعاتش ثبت می گردد و به وسیله سامانه ماسک ردیابی خواهد شد و اگر سفر داشته باشد مبلغ 200 هزار تومان روی فیش تلفن همراه، تلفن ثابت یا پلاک خودروی وی جریمه اعمال می گردد و با پیامک نیز به وی اطلاع داده خواهد شد.
وی تاکید نمود: هر شهری که تمایل دارند زودتر محدودیت ها در آن کاهش پیدا کند ضروری است مسئولین و آحاد مردم آن شهر به صورت جدی پای کار بیایند. بسیاری احساس می نمایند خواب می بینند که چنین اتفاقی در کشور در حال وقوع است. باید همه مشارکت کنیم وگرنه شرایط بیماری بدتر، شرایط سخت تر و ضرور و زیان مشاغل افزایش پیدا می نماید. متاسفانه بسیاری مسئولین سازمان های دولتی از حداقل هایی که باید اعمال نمایند آگاه نیستند و زحمت خواندن یک ابلاغ کوچک را نیز به خود نمی دهند. از مسئولین مختلف این توقع وجود دارد که حداقل های بهداشتی را در درون سازمان های خود اعمال نمایند.
رئیس کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مدیریت کرونا در تشریح فرایند اجرای قرنطینه در طرح جدید نیز گفت: قرنطینه در سه حوزه منزل، هتل ها، مهمان سراها و قسمت های متعلق به نیروهای مسلح و وزارت ورزش امکان پذیر است که هر سه آنها آنالیز شده اما وزارت بهداشت بهترین نوع قرنطینه را خارج از منزل و به صورت اتاقی مجزا اعلام نموده است.
ذوالفقاری با تاکید بر اینکه همه مشاغلی که در گروه بندی سطح یک قرار دارند و در طرح جدید می توانند فعالیت نمایند باید پروتکل های بهداشتی را به طور کامل رعایت نمایند، خطاب به شهفرایندان گفت: از همه مردم و مسئولین دستگاه ها خواهش می کنم حداکثر مشارکت در تحقق بخش های مختلف طرح جدید را داشته باشند. اگر تست فردی مثبت شد باید به طور کامل موارد قرنطینه و پروتکل های بهداشتی را رعایت کند. در غیر این صورت اگر بیماری را به فرد دیگری منتقل کند هم مجازات قانونی دارد و هم در پیشگاه خداوند متعال مسئول خواهد بود.
منبع: اقتصادنیوز