10 توصیه برای عکاسی از غذا

به گزارش تور اروپا ارزان، شاید فکر کنید که عکاسی از غذا کار ساده ای است، اما اصلا چنین نیست و مهارت های خاصی می خواهد.

10 توصیه برای عکاسی از غذا

هر چند در مدت زمان کم، با وجود علاقه و با رعایت چند نکته ساده می توانید این کار را به مانند فردی حرفه ای انجام دهید. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا با هم نکات مهم و ضروری در عکسبرداری از غذا را بیاموزیم.

1. اول عکس بگیرید

واضح است که باید پیش از اینکه خوردن را شروع کنید، از غذا عکس بیاندازید. البته پس از خوردن بخشی از غذا و برای نشان دادن محتویات آن هم می توانید این کار را انجام دهید، اما ترجیحا اگر می خواهید عکسی زیبا ثبت کنید، همان ابتدا و زمانی که غذا دست نخورده است این کار را انجام دهید.

2. از نور طبیعی استفاده کنید

بزرگترین اشتباهی که عکاسان هنگام عکسبرداری از غذا انجام می دهند، استفاده از فلش است. به ویژه فلشی که مستقیم به بشقاب غذا تابانده می گردد. این نور باعث می گردد که رنگ های طبیعی، زیبایی و درخشندگی خودشان را از دست بدهند. اگر واقعا می خواهید که از فلش استفاده کنید، از تابش مستقیم آن به ظرف غذا خودداری کنید.

در واقع برترین نور برای عکسبرداری از غذا، نور طبیعی است. برای داشتن نور طبیعی می توانید به فضای بیرونی رستوران بروید یا اینکه کنار پنجره بنشینید. اگر بیرون می نشینید، توجه کنید که نور خورشید مستقیم به ظرف نتابد. در کل هر نور مستقیمی می تواند نتیجه را با رنگ های غیر طبیعی جلوه دهد. برای دور ماندن از تابش مستقیم نور خورشید، می توانید از یک چتر استفاده کنید یا زیر سایه درختی بنشینید. روزهای ابری برای عکسبرداری از غذا بسیار مناسبند.

3. سادگی را رعایت کنید

سوژه اصلی عکس باید ظرف حاوی غذا باشد. دور و بر سوژه را زیاد از حد شلوغ نکنید. از دیافراگم واید برای تار کردن موارد غیر سوژه اصلی استفاده کنید. ضمناً حواستان به پس زمینه هم باشد. از یک پس زمینه ساده، مثل یک میز چوبی استفاده کنید.

4. کدام مود؟ پرتره یا لند اسکیپ؟

اگر قرار است عکس هایتان را بفروشید، باید به ترکیب بندی توجه زیادی داشته باشید. معمولا برای عکاسی های این چنینی از مود پرتره استفاده می گردد. هر چند می توان از مودهای دیگر هم استفاده کرد. فقط به خاطر داشته باشید که عکس شما ممکن است در میزان بزرگ یا خیلی کوچک مورد استفاده قرار گیرد، پس ترکیب بندی آن بسیار اهمیت دارد.

5. فوکوس را به درستی انجام دهید

یکی از بزرگترین چالش هایی که هنگام عکاسی از غذا با آن روبرو می شویم بحث فوکوس است. فوکوس باید به گونه ای باشد که بخش اصلی خوراک در مرکز توجه قرار گیرد. در واقع داشتن فوکوس خوب بستگی به ترکیب سرعت شاتر و عمق میدان دارد. وقتی سرعت شاتر پایین تر باشد، باید ثبات دوربین هم بیشتر گردد. توصیه می گردد که سرعت را کمتر از 1/60 ثانیه نکنید.

ضمناً می توانید زمانی که سرعت شاتر به میزان کافی نیست، از ISO هم استفاده کنید. البته حتما یادتان باشد که هر چه ISO بیشتر باشد، نویز تصویر هم بیشتر خواهد شد. عمق میدان را هم نباید فراموش کنید. اگر می خواهید بیشتر عکس فوکوس داشته باشد، باید عدد دیافراگم را بزرگ تر انتخاب کنید.

6. مود خام را انتخاب کنید

عکاسی با مود خام به شما امکان می دهد که بعدا هر تغییری را که دوست دارید روی عکس اعمال کنید. فقط توجه کنید که عکس های خام حجم بیشتری نسبت به عکس های JPEG خواهند داشت.

7. تصاویر را زاویه دار بگیرید

تا آنجا که ممکن است از عکاسی مستقیم و از بالا خودداری کنید. عکاسی از بالا غذا را تخت و بدون هیچ حجمی نشان می دهد و این اصلا زیبا نیست. به جای آن می توانید عکاسی را از یک زاویه یا حتی از سطح چشم انجام دهید.

8. عمل کراپ را با دقت انجام دهید

به یاد داشته باشید که احتیاجی نیست عکس شما حاوی تمام بخش های ظرف غذا باشد. از کراپ کردن یا بریدن تصویر نترسید. هنگام بریدن فقط به بخش اصلی توجه کنید. جایی را انتخاب کنید که تمام مواد تشکیل دهنده خوراک را نشان دهد. فقط توجه کنید که برای داشتن نمای بسیار نزدیک به لنز ماکرو احتیاج دارید.

9. به فراتر از ظرف غذا نگاه کنید

یادتان باشد که برای عکاسی از غذا لزوما نباید همواره از ظرف حاوی غذا تصویربرداری گردد و می توان به فرایند فراوری غذا هم به عنوان یک سوژه مناسب نگاه کرد. پس اگر فرصتش را دارید به آشپزخانه بروید و از آشپزها هنگام تهیه غذا عکس بگیرید. به علاوه می توانید مواد اولیه را هم سوژه عکاسی خود کنید.

10. سری به بازار بزنید

به یاد داشته باشید که در بازار می توانید از نزدیک از مواد اولیه و حتی استندهای غذا که در مقابل چشمان شما غذا می پزند عکس بیاندازید. در واقع بازارها محل خوبی برای تمرین عکاسی از غذا هستند.

در انتها باید گفت که عکاسی از غذا می تواند واقعا چالش برانگیز باشد. چالشی که باید اعتراف کنیم اغلب آنطور که باید و شاید در آن پیروز نیستیم. برای داشتن عکس های خوب در این حوزه، همه ما به برنامه ریزی، خلاقیت در ترکیب بندی و مهارت های حرفه ای احتیاج داریم.

منبع: کجارو / digital-photography-school.com
انتشار: 12 آبان 1403 بروزرسانی: 12 آبان 1403 گردآورنده: euroro.ir شناسه مطلب: 2151

به "10 توصیه برای عکاسی از غذا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 توصیه برای عکاسی از غذا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید