با رژیم مدیترانه ای بیشتر آشنا شوید
به گزارش تور اروپا ارزان، رژیم مدیترانه ای همانطور که از اسمش پیداست نوعی رژیم است که به رژیم غذایی سالم برای کم کردن وزن و سلامت نگه داشتن بدن معروف است. معمولاً بیشتر رژیم های غذایی همراه با محدودیت هایی است که نتیجه آن وزن کم شده و بدن سالم تر می گردد. اما رژیم مدیترانه ای محدودیتی برای فرد ایجاد نخواهد کرد و نتیجه ای یکسان خواهد داشت. در این مطلب از وبلاگ خبرنگاران قصد داریم تا به معرفی رژیم غذایی مدیترانه ای بپردازیم و این رژیم را از جنبه های مختلف آنالیز کنیم. با ما همراه باشید.

رژیم مدیترانه ای چیست؟
رژیم مدیترانه ای در واقع عادت ها و رژیم غذایی افرادی است که در اطراف دریای مدیترانه زندگی می نمایند. به همین علت است که در این رژیم غذایی محدودیت های عجیب و غریب رژیم های لاغری دیگر دیده نمی گردد. این نوع رژیم غذایی شامل میوه، سبزیجات، غلات، غذاهای دریایی، آجیل، حبوبات و روغن زیتون است. در رژیم مدیترانه ای جایی برای گوشت قرمز و غذاهای شیرین وجود ندارد و بعلاوه لبنیات به میزان کمی در این نوع رژیم غذایی یافت می گردد. رژیم مدیترانه ای، یک نوع رژیم غذایی معتبر، شناخته شده و مورد تأیید در سراسر دنیاست. از این نوع رژیم غذایی برای کاهش وزن، سلامت قلب و درمان بیماری ها نیز استفاده می گردد.
فهرست غذاهای مدیترانه ای (موارد مجاز و غیر مجاز)
پیش تر گفتیم که چه نوعی از مواد غذایی در رژیم مدیترانه ای جای دارد. حال می خواهیم در این مورد کمی دقیق تر شده و به آنالیز انواع غذاها و مواد غذایی که در این رژیم می توان مصرف کرد بپردازیم. در رژیم مدیترانه ای نمی توان دقیق اعلام کرد که چه نوعی از غذا را باید مصرف کرد و مجاز به مصرف چه نوعی نیستیم. زیرا این رژیم مواد غذایی مشخص داشته و دستور پخت یا غذاهایی از پیش مشخص شده ندارد. البته در این رژیم غذایی پیشنهاد می گردد تا حداقل دوبار در هفته از ماهی و غذاهای دریایی بهره ببرید.
غذاهایی که می توانید در رژیم مدیترانه ای مصرف کنید
- سبزیجات: سیب زمینی، کلم بروکلی، کلم پیچ، اسفناج، پیاز، گل کلم، هویج، خیار، سیر، ریحان، نعنا، رزماری، دارچین و فلفل.
- میوه: سیب، موز، انواع مرکبات، گلابی، توت فرنگی، انگور، خرما، انجیر، طالبی، هندوانه و هلو.
- آجیل: بادام، گردو، فندق، بادام هندی، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو و بادام زمینی.
- حبوبات: نخود فرنگی، لوبیا، عدس و نخود.
- غلات: جوی دو سر، برنج قهوه ای، گندم سیاه، جو، ذرت، نان و پاستای تهیه شده از غلات کامل.
- غذاهای دریایی و دیگر غذاها: سالمون، ساردین، قزل آلا، ماهی تن، میگو، صدف و دیگر غذاهای دریایی، اردک، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ، تخم بلدرچین و تخم اردک.
- لبنیات (به میزان کم): پنیر و ماست.
- چربی های سالم : روغن زیتون خالص، زیتون، آووکادو.
غذاهایی که نمی توانید در رژیم مدیترانه ای مصرف کنید
- شکر و چربی های ناسالم ترانس: نوشابه، شکلات، بستنی، شکر، روغن های فرآوری شده و روغن نباتی.
- غلات تصفیه شده: نان سفید و پاستای تهیه شده از گندم تصفیه شده.
- غذاهای ناسالم: غذاهای آماده و فرآوری شده، سوسیس و کالباس.
رژیم مدیترانه ای به سبک ایرانی
رژیم های غذایی مختلف به سبک رژیم مدیترانه ای، مخصوص یک منطقه جغرافیایی به خصوص و با آداب و رسوم خاص آن منطقه است. در چنین حالتی باید در رژیم غذایی انتخابی، موارد اضافی که مناسب با فرهنگ و یا آداب و رسوم منطقه ما نیست را حذف کنیم. برای مثال در رژیم مدیترانه ای نام نوشیدنی محلی قرمز نیز به چشم می خورد. ما ایرانی ها به علت آداب و رسوم و اعتقاداتمان این مورد از رژیم مدیترانه ای را برای خود حذف می کنیم. بعلاوه ممکن است طبخ بعضی از غذاهایی موجود در رژیم برای ما سخت باشد بنابراین در چنین شرایطی باید با مواد غذایی مجاز برای مصرف، غذایی جایگزین و میل کنیم.
نمونه رژیم مدیترانه ای
در این قسمت نمونه ای از رژیم مدیترانه ای را برای وعده های صبحانه، ناهار و شام برای شما معرفی نموده ایم.
برای وعده صبحانه می توانید مواد غذایی نظیر توت فرنگی، عسل، نان تست، تخم مرغ آب پز، میوه، گردو، پنیر، املت گوجه، زیتون، نیمرو، نان، جوی دو سر و کشمش را مصرف کنید.
برای وعده ناهار می توانید مواد غذایی نظیر ساندویچ غلات با سبزیجات، سالمون، مرغ و سبزیجات، سالاد لوبیا همراه با مرغ، سوپ سبزیجات، سالاد تبولی با نان پیتا، سالاد عدس، ماهی تن همراه با سبزیجات و غذاهایی نظیر پیتزا و لازانیای سبزیجات میل کنید.
برای وعده شام نیز می توانید از مواد غذایی مانند سالمون سرخ شده به همراه برنج قهوه ای، لازانیا و پیتزای سبزیجات، سالاد سبزیجات، سالاد تن به همراه روغن زیتون، پاستا، کباب میگو، ماهی پخته شده به همراه سیب زمینی و جوجه سرخ شده بهره ببرید.
رژیم مدیترانه ای 7 روزه
قبل تر نمونه ای از غذاهایی که می توانید در این رژیم غذایی مصرف کنید را به شما معرفی کردیم. اما در ادامه یک نمونه از رژیم مدیترانه ای را جهت آشنایی بیش تر برای شما آماده نموده ایم.
روز اول
صبحانه: ماست یونانی به همراه توت فرنگی
ناهار: ساندویچ سبزیحات گریل شده
شام: ماهی یا سالمون پخته شده به همراه سیب زمینی کبابی و روغن زیتون
روز دوم
صبحانه: بلغور جوی دوسر به همراه بادام یا گردو
ناهار: سالاد تن ماهی به همراه روغن زیتون
شام: پاستا
روز سوم
صبحانه: املت گوجه و پیاز
ناهار: ساندویچ غلات
شام: پیتزا سبزیجات
روز چهارم
صبحانه: میوه به همراه آجیل
ناهار: لوبیا سفید پخته شده همراه با سیر و زیره
شام: سالمون سرخ شده به همراه برنج قهوه ای
روز پنجم
صبحانه: بلغور جو به همراه سیب
ناهار: مرغ به همراه روغن زیتون و آبلیمو
شام: میگو کبابی
روز ششم
صبحانه: تخم مرغ به همراه سبزیجات سرخ شده در روغن زیتون
ناهار: خوراک سبزیجات
شام: لازانیا سبزیجات
روز هفتم
صبحانه: سیب خرد شده در 1 فنجان ماست یونانی همراه با دارچین، عسل و بادام خرد شده
ناهار: سوپ سبزیجات
شام: غذای دریایی کبابی به همراه سالاد
نقاط قوت و ضعف رژیم مدیترانه ای
از فواید رژیم مدیترانه ای می توان به آسان تر بودن آن نسبت به دیگر رژیم ها و محدودیت کمتر رژیم مدیترانه ای اشاره نمود. رژیم های غذایی دیگر خیلی از مواد غذایی را برای فرد ممنوع می نمایند، در صورتی که رژیم مدیترانه ای محدودیت کمتری دارد. همین محدودیت کم باعث شده است تا فردی که از این نوع رژیم غذایی تبعیت می نماید به راحتی بتواند در هر رستوران و مهمانی حضور یابد. در واقع در این رژیم غذایی، غذاهای فرآوری شده و گوشت قرمز را حذف نموده و به جای آن از مواد سالم و چربی های سالم بهره می برد.
رژیم مدیترانه ای به عنوان برترین رژیم غذایی شناخته شده و در رتبه 1 واقع شده است و به عنوان یک رژیم غذایی برای کاهش سریع وزن شناخته می گردد. بعلاوه در بین ساده ترین رژیم های غذایی جای دارد. با تبعیت از رژیم مدیترانه ای می توانید از بسیاری از بیماری های مزمن دوری نموده و سلامت قلب خود را تضمین کنید. بعلاوه با پایبندی به آن همواره می توانید وزنی متناسب داشته و از بیماری هایی نظیر سرطان و دیابت دوری کنید.
نقاط ضعف رژیم مدیترانه ای
رژیم مدیترانه ای به خودی خود خطری برای بدن شما به وجود نمی آورد اما جای شیر در این رژیم خالی است. بنابراین افرادی که شیر زیادی مصرف می نمایند و برای دریافت کلسیم مورد احتیاج خود به شیر متکی هستند، باید پنیر و ماست را جایگزین شیر نمایند. اما باز هم پنیر و ماست را باید کم مصرف کنید. در کل از مضرات رژیم مدیترانه ای می توان به کمبود کلسیم اشاره نمود که می توانید آن را با مواد غذایی دیگری جبران کنید.
جمع بندی
به طور کلی رژیم مدیترانه ای از آن دست رژیم هایی است که می توانید تا آخر عمر پیرو آن باشید. این رژیم محدودیت های کمی دارد و تمام اصول آن بر پایه استفاده از غذاهای سالم با چربی کم و سالم چیده شده است. رژیم مدیترانه ای حداقل یک بار ارزش امتحان کردن را دارد، چرا که این رژیم غذایی شما را از بسیاری از بیماری های مزمن دور نگه می دارد. در این مطلب از وبلاگ خبرنگاران سعی کردیم تا به طور کامل به معرفی رژیم مدیترانه ای بپردازیم. بعلاوه نمونه ای از آن را نیز برای شما آوردیم تا به طور کامل با این رژیم آشنا شوید.
منبع: اسنپ مارکت