آشنایی با سبزی های مورد احتیاج برای انواع دلمه
به گزارش تور اروپا ارزان، دلمه یکی از پرطرفدارترین غذا های ایرانی است که انواع مختلفی دارد، اما مواد داخل آن ها یکسان است و از سبزی های معطر در مواد آن استفاده می گردد.
دلمه یکی از غذا های بسیار خوشمزه ایرانی است که هواداران زیادی دارد. دلمه انواع فراوانی دارد، اما مواد میانی بیشتر دلمه ها یکسان است. برای تهیه مواد میانی دلمه از مواد اولیه ای مانند گوشت چرخ نموده، برنج، بعضی سبزی ها، پیاز، لپه و ادویه های دلخواه استفاده می گردد. اگر علاقمند به تهیه این غذای خوشمزه برای مهمانی ها و دورهمی های خود هستید، این مطلب را مطالعه نمایید.
انواع دلمه
دلمه برگ مو، دلمه بادمجان، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه سیب زمینی، دلمه کلم و … از جمله انواع مختلف دلمه که امروزه در ایران پخته می گردد. برای تهیه این نوع دلمه ها مواد میانی دلمه را طبق دستور تهیه شان آماده نموده و درون برگ مو یا کلم، فلفل دلمه و... قرار می دهند.
سبزی دلمه
برای تهیه بیشتر دلمه ها از سبزی های معطر فراوانی ستفاده می گردد، سبزی هایی که طعم و عطر خوبی را به دلمه شما می بخشند. مهمترین سبزیجاتی که در تهیه دلمه استفاده می گردد و عطر و طعم فوق العاده ای به غذا می دهند؛ عبارتند از:
تره
تره از سبزی هایی است که در تهیه دلمه می توان از آن استفاده نمود. تره طعم و بوی ملایم تر از سیر و پیاز دارد و به دلمه عطر و طعم عالی می بخشد.
جعفری
گیاه جعفری از جمله سبزیجاتی است که طعم و بوی معطری دارد و به صورت تر و خشک در انواع غذا ها از جمله دلمه بکار برده می گردد.
شوید
شوید یک گیاه منحصر به فرد است که از آن هم از برگ و هم از دانه های آن به عنوان چاشنی استفاده می گردد. از برگ های شوید که بوی معطر و طعم نرم و شیرینی دارند، در تهیه دلمه استفاده می گردد.
مرزه
مرزه یکی از اعضای خانواده نعناع است که دارای طبع گرم و خشک و طعم تند و فلفلی است. استفاده از مرزه در دلمه، طعم دلمه شما را منحصر به فرد نموده و عطر خوبی به آن می بخشد.
نعناع
نعناع گیاهی است که اسانس آن ملایم تراز پونه است. به علت عطر و طعم و خواص بی نظیر نعناع از آن در تهیه غذا های فراوان از جمله دلمه استفاده می گردد.
ترخون
رخون گیاهی پایا از خانواده کاسنی است که طعم تند و رایحه دل انگیزی دارد و به عنوان چاشنی غذا استفاده می گردد. از این سبزی معطر برای تهیه دلمه استفاده می گردد.
گشنیز و پیازچه
گشنیز و پیازچه از جمله سبزیجاتی هستند که در صورت تمایل می توانید از آن ها در تهیه دلمه استفاده نمایید. این سبزیجات در کنار دیگر سبزی ها طعم خوبی به دلمه شما می بخشند.
نسبت سبزی دلمه برگ مو
اگر قصد تهیه دلمه برگ مو دارید و می خواهید که یک کیلوگرم سبزی دلمه برگ خریداری کنید می توانید از نسبت زیر بهره ببرید:
جعفری 300 گرم
مرزه 100 گرم
تره 200 گرم
شوید 100 گرم
نعناع 100 گرم
ترخون 100 گرم
پیازچه 100 گرم
نکاتی مهم درباره سبزی دلمه
1- برای تهیه سبزی دلمه تمام سبزیجاتی که در بالا آورده ایم را تهیه نموده و پاک کنید و خرد نمایید و سپس با مواد میانی دیگر دلمه طبق دستور مخلوط کنید.
2- سبزی دلمه برگ مو تبریزی شامل تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، نعنا و پیازچه یا سیر سبز است.
3- سبزی دلمه برگ مو ارمنستان شامل تره، جعفری، ترخون و سیر سبز است. در این ترکیب میزان تره و جعفری معمولا دو برابر ترخون و سیر بوده و افزودن سیر اختیاری است.
4- سبزی دلمه برگ مو رشت شامل گشنیز، شوید، و پیازچه به میزان مساوی بوده و گاهی به میزان برابر با گشنیز، شوید و پیازچه، سیر تازه هم اضافه می نمایند.
5- سبزی دلمه تره بار شامل جعفری، مرزه، ترخون، و نعنا است که در این ترکیب میزان جعفری سه برابر میزان مرزه، ترخون و نعنا است.
6- سبزی دلمه بادمجان شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، ریحان، پیازچه، نعناع، ترخان و مرزه است.
7- سبزی دلمه فلفل دلمه شامل تره، جعفری، شوید، ریحان، مرزه، ترخان و نعناع است.
8- در تهیه دلمه هایی، چون دلمه سیب و به سبزی دلمه جایگاهی ندارد.
9- سبزی تازه طعم خوبی به دلمه شما می بخشد، اما در صورت نبود سبزی تازه می توانید از سبزی فریز شده یا سبزی خشک نیز بهره ببرید.
10- در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه می توانید در ازای هر 100 گرم سبزی تازه از 10 گرم سبزی خشک بهره ببرید و سبزی خشک را قبل از استفاده ابتدا 2 ساعت در آب نموده و پس از آب کشی با سایر سبزی ها مخلوط کنید.
منبع: نمناک
منبع: فرارو