صدا و سیما مانع سرعت اینترنت تلفن همراه در کشور

به گزارش تور اروپا ارزان، با شیوع ویروس کرونا و ترغیب مردم به ماندن در خانه، مصرف اینترنت به خصوص در اپراتورهای تلفن همراه به شدت افزایش یافته و همین موضوع موجب شده تا ظرفیت اپراتورهای تلفن همراه به اشباع برسد و سرعت و کیفیت اینترنت کاهش یابد. یکی از راه های ارتقای افزایش سرعت اینترنت تلفن همراه استفاده از فرکانس های 700 و 800 مگاهرتز است.

صدا و سیما مانع سرعت اینترنت تلفن همراه در کشور

فرکانس هایی که اکنون در انحصار صدا و سیماست. فرکانس هایی که در این سازمان بدون استفاده مانده و اگر آزادسازی گردد می تواند دراین شرایط کیفیت اینترنت تلفن همراه را افزایش دهد. این در حالی است که این سازمان اعلام نموده است که حاضر نیست این باندهای فرکانسی را تخلیه کند و در اختیار اپراتورهای تلفن همراه قرار دهد.علیداد معاون رسانه ملی معتقد است که این فرکانس ها در افزایش دسترسی اینترنت کاربران تأثیر چندانی ندارد. اما چرا صدا و سیما این فرکانس ها را آزادسازی نمی نماید؟ درهمین راستا روزنامه ایران به سراغ حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان رگولاتوری و کارشناسان حوزه مخابرات رفت تا درباره آزاد سازی این فرکانس ها وکاربردهای آن نظرآنان را جویا گردد.

ضرورت آزادسازی در راستای منافع ملی

فرکانس های 700 و 800 مگاهرتز پوشش دهی تلفن همراه را افزایش می دهد. به عبارتی چون ضریب نفوذ امواج فرکانسی است، موجب می گردد تا کاربر به شبکه ارتباطی متصل گردد و سرعت و کیفیت اینترنت افزایش یابد. حسین فلاح جوشقانی رئیس رگولاتوری با بیان مطلب فوق بهایران گفت: اکنون نبود فرکانس های 700 و 800 مگاهرتز کافی در کشور مسائل ارتباطی را در حوزه تلفن همراه به وجود آورده است، بطوری که با اشباع ظرفیت اپراتورهای تلفن همراه اکنون پوشش دهی آنتن تلفن همراه در داخل ساختمان ها با مشکل روبرو شده و مردم از اینکه در داخل ساختمان از پوشش کافی برخوردار نیستند، بسیار گلایه دارند و این مشکل در حال حاضر با استفاده از فرکانس هایی که به صورت انحصاری در اختیار سازمان صدا و سیماست، حل می گردد.

فلاح اضافه کرد: صدا و سیما ازاین فرکانس ها هیچ استفاده ای نمی نماید و این منابع ملی در حال هدر رفتن است. از سوی دیگر برای پوشش دهی بیشتر تلفن همراه باید هر 10 تا 50 متر سایتی راه اندازی گردد ولی وقتی چنین امکاناتی در کشور وجود دارد و در شرایط کنونی که همه در حال هزینه کردن برای مهار ویروس کرونا هستند، چرا باید هزینه اضافی کرد.

معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این سؤال که از چه زمانی فرکانس های 700 و 800 مگاهرتز دراختیار بخش تلفن همراه قرار گرفته است، گفت: در سال 2006 در سطح جهانی کنفرانسی برگزار و درآن تصمیم گرفته شد که پخش همگانی رادیو و تلویزیون آهسته دیجیتالی گردد و در این راستا مقرر شد از فرکانس های بالای یک گیگاهرتز استفاده و تا 4 برابر بیشتر گردد و این کار ادامه یافت به طوری که در سال 2015 پخش آنالوگ متوقف و بنابراین به طور طبیعی فرکانس های 700 و 800 مگاهرتز تخلیه شد و بدون استفاده ماند.

وی اضافه کرد: در کنفرانس بین المللی رادیویی که هر 4 سال یکبار برگزار می گردد، مقرر شد که کاربری این بخش به تلفن همراه اختصاص یابد. از ابتدای این مباحث یعنی از سال 2006 تا به امروز خسروی و علی عسگری رئیس سازمان صدا وسیما که در آن موقع مسئول رگولاتوری سازمان بود، دراین جلسات حضور داشتند و این موضوع را پذیرفته و امضا کردند ولی متأسفانه هنوز این فرکانس ها به بخش تلفن همراه اختصاص نیافته است.

فلاح با اشاره به اینکه در پی این مصوبه بین المللی ما از سال 2015 که این فرکانس به تلفن همراه اختصاص یافت، تا به امروز بارها با این سازمان مذاکره نموده ایم، اضافه کرد: آنها هنوز این فرکانس ها را برای بخش تلفن همراه آزاد ننموده اند به همین دلیل حتی به نهادهای تصمیم گیر مانند شورای عالی امنیت ملی، مجلس و ... منعکس کردیم، ولی به نتیجه نرسیدیم. درتازه ترین اقدام نیز وزیر ارتباطات به دلیل احتیاج مبرم در شرایط کرونایی به این فرکانس ها، به رئیس جمهوری نامه نوشتند تا بتوانند این فرکانس ها را آزاد سازی نمایند. به هرحال ما جزو معدود کشورهایی هستیم که هنوزاز این فرکانس ها برای پوشش تلفن همراه استفاده ننموده ایم. وی در پاسخ به این سؤال که منشأ اختلاف ها کجاست، گفت: آنها معتقد هستند که می خواهیم روی این باندهای فرکانسی توسعه برنامه های دیجیتالی رادیو و تلویزیونی انجام دهیم ولی این گفته مبتنی بر تکنولوژی نیست و از سال2015 تا به امروز نیزهیچ اقدامی مبنی براستفاده ازاین فرکانس ها صورت نگرفته است. از سوی دیگر طبق اندازه گیری هایی هم که انجام داده ایم سازمان صدا و سیما تنها زیر یک درصد از این فرکانس ها استفاده می نماید.

رئیس سازمان رگولاتوری در پاسخ به سؤال دیگر مبنی براینکه گفته می گردد سازمان صدا و سیما به دنبال اجاره دادن این باندهای فرکانسی است، گفت: بحث های فنی زیادی در زمینه این فرکانس ها شده ولی این فرکانس ها جزو منابع ملی است و اکنون چگونگی استفاده و کاربرد آن مهم است و باید بحث های اقتصادی در قوانین و بودجه لحاظ گردد و حتی ما پیشنهاد آنالیز آن را در بودجه 99 دادیم.

فلاح درباره اینکه در شرایط کنونی چه انتظاری از سازمان صدا و سیما دارید، گفت: به نظرم در شرایط کنونی این سازمان تنها باید به منافع ملی فکرکند و این فرکانس ها را برای پوشش دهی بیشتر تلفن همراه که به آن احتیاج مبرم وجود دارد آزاد کند تا بتوانیم سرعت و کیفیت شبکه ارتباطی تلفن همراه را افزایش دهیم. وی اضافه کرد: آنها شاید بگویند که از فرکانس های یک گیگاهرتز به بالا برای ظرفیت سازی استفاده گردد ولی آنها برای پوشش دهی مناسب نیستند از سوی دیگر تا پوشش دهی درست و همه گیر نگردد نمی توان برای برطرف ترافیک از فرکانس های بالا بهره برد.

افزایش سرعت و کیفیت اینترنت

یکی از کارشناسان فعال در حوزه مخابراتی معتقد است که اکنون ظرفیت شبکه های اپراتورهای تلفن همراه تکمیل شده و اگر دو باند فرکانسی 700 و 800 مگاهرتزی که انحصاری در دست صدا و سیما است، اضافه گردد سرعت و کیفیت اینترنت تلفن همراه افزایش می یابد. رضا ناصری به ایران گفت: در شرایط کنونی که شرایط اضطرار است و همه برای خانه ماندن مردم در جهت مهار ویروس کرونا توصیه می نمایند، طبعاً باید سرعت و کیفیت اینترنت را افزایش داد. اکنون اگر کاربران تلفن همراه با کندی سرعت اینترنت و کاهش کیفیت آن روبرو شده اند به دلیل تکمیل شدن ظرفیت شبکه های تلفن همراه است.

وی اعتقاد دارد که صداو سیما به دلیل دیجیتالی شدن تجهیزات خود برای ارسال محتوا و پخش برنامه های خود، نه تنها به این باندها احتیاج ندارد بلکه حتی برای ارسال آنها از شبکه های اپراتوری استفاده می نماید. این کارشناس حوزه مخابرات اضافه کرد : یک زمانی صدا وسیما ازاین فرکانس ها برای تبادلات مخابراتی صوت و تصویر استفاده می کرد و برای توسعه تلویزیون به آنها احتیاج داشت اما به مرور با توجه به گسترش تکنولوژی احتیاج آنها به این فرکانس کم شده و این در حالی است که احتیاج صنعت مخابرات و تلکام به این فرکانس ها زیاد شده است. وی در ادامه گفت: اکنون و در شرایط فعلی بحث منافع ملی در میان است و باید متولی آن هر نهاد و سازمانی که هست، برای منافع ملی این باندها را آزاد سازی کند چون احتیاج کنونی به اینترنت در تمام ابعاد در بخش های آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم افزایش یافته است. در شرایط کنونی که همه را به خانه ماندن توصیه می کنیم و دانش آموزان معلمان ،اساتید و دانشجویان در سراسر کشوردرحال آموزش مجازی وآنلاین هستند باید به سرعت از این باندها استفاده گردد.

فرشاد امیری دیگر کارشناس حوزه مخابرات نیز معتقد است آزادسازی فرکانس های 700 و 800 مگاهرتز از سوی صدا و سیما برای نسل های 4 و 5 ارتباطی کشور بسیار مفید است این در حالی است که سازمان صدا و سیما از آنها استفاده نمی نماید.

امیری با بیان اینکه اکنون شبکه تلفن همراه کشور به اشباع رسیده و ظرفیت آن پر شده است و اپراتورها به ظرفیت سازی احتیاج دارند ، گفت : دراین شرایط اضطرار که منافع ملی در میان است باید هر چه سریعتر لجبازی ها و منافع خود را کنار بگذارند تا بتوان به مردم خدمات رسانی کرد.

پاسخ معاون رگولاتوری به اظهارات معاون فنی صدا و سیما

درپی اظهارنظر معاون فنی صدا وسیما در مورد آزاد سازی فرکانس های تحت انحصار صدا و سیما، معاون رگولاتوری نسترن محسنی به این اظهارات پاسخ داد. در این متن آمده است؛ همکار خوبم جناب آقای علیدادی معاون محترم سازمان صدا و سیما امروز درباره باندهای فرکانسی اظهارنظری نموده بودند. پیشنهاد دارم ابتدا به چند سؤال پاسخ دهند:

سندی که در سال 2006 توسط رئیس فعلی سازمان صدا و سیما در مجمع جهانی مخابرات و به نمایندگی از جمهوری اسلامی امضا شده، چه بوده است؟

در سال های اخیر چند صد میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی و یا صندوق توسعه ملی برای توسعه فرستنده های دیجیتال و خالی کردن باند فرکانسی مزبور از مجلس دریافت نموده اند؟ اسناد مشروح مذاکرات نمایندگان صدا و سیما در مجلس موجود است، حاضر هستید منتشر کنید؟

نظر ما درباره انتشار مشروح مذاکرات و مکاتبات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مثبت است، همچنین تمام اسناد مکاتبات و پیگیری های انجام شده از سال 86 تا الان را هم قابل انتشار می دانیم. موافقید؟

آیا موافقید شرح دهید که به استناد همان جلسه شورای عالی امنیت ملی که مدعی بودید از این باندها استفاده می کنید و ما پیشنهاد اندازه گیری مشترک را دادیم و مقرر شد این کار انجام گردد، چرا در اندازه گیری مشترک شرکت نکردید؟

بعضی شبکه های تلویزیونی در سایر کشورها هم اکنون خدمات k را به شهفرایندان شان ارائه می نمایند، لیست کشورهایی را که برای این مهم از باند 700 و 800 استفاده می نمایند منتشر می کنید؟ البته ما بزودی لیست کشورهایی را که از این باند برای شبکه موبایل استفاده می نمایند منتشر خواهیم کرد.

اگر به این باند فرکانسی به گفته خودتان احتیاج دارید، چرا در مزایده کذایی شرکت های IPTV، این فرکانس ها را به حراج گذاشتید؟

جناب آقای علیدادی خیلی خوشحالیم که امروز شما به ضرورت توسعه پهن باند در کشور اذعان دارید، موضوعی که 6 سال سازمان متبوع جنابعالی آن را رقیبی جدی برای خود می دانست و در توسعه آن همراهی نمی کرد. ما در 6 سال اخیر 300،000 پهن باند موبایل را به بیش از 70 میلیون و پهن باند ثابت را از 4 میلیون به بیش از 11 میلیون رسانده ایم. حتماً باید به توسعه پهن باند ثابت توجه بیشتری گردد و اگر اشتباهاتی که در فرایند خصوصی سازی مخابرات رخ داد، نبود حتماً رشد توسعه پهن باند ثابت چشمگیرتر از آنچه که تا به امروز اتفاق افتاده است، بود.

جناب آقای مهندس جهرمی، از ابتدای سال دو بار به وسیله دوربین صدا و سیما دلایل کندی اینترنت را تشریح کردند، البته که سازمان متبوع شما مثل بسیاری از زمان ها آن را پخش نکرد. حاضرم در صورت حضور شخص حضرتعالی، در یک برنامه تلویزیونی، با مستندات در محضر ملت ایران مناظره کنیم تا مردم بیشتر بدانند در حق آنها چه اجحافی می کنید.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 16 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: euroro.ir شناسه مطلب: 757

به "صدا و سیما مانع سرعت اینترنت تلفن همراه در کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "صدا و سیما مانع سرعت اینترنت تلفن همراه در کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید