همه چیز درباره چای ماسالا

به گزارش تور اروپا ارزان، چای ماسالا (Masala chai) نوعی دمنوش هندی است که از ترکیب چای، چندین نوع ادویه و شیر، به عنوان دم نوشی خوش عطر و طعم تهیه می گردد. نکته قابل توجه در خصوص این چای معطر، کثرت و تنوع موادی است که در تهیه آن به کار می رود. اصلی ترین و پرکاربردترین عناصر چای ماسالا عبارتنداز از: چای سیاه، دارچین، زنجبیل، هل، آنیسون ستاره ای (بادیان ختایی)، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر.

همه چیز درباره چای ماسالا

به گزارش خبرنگاران به نقل از شیعه نیوز ، چای ماسالا (Masala chai) نوعی دم نوش هندی است که از ترکیب چای، چندین نوع ادویه و شیر، به عنوان دم نوشی خوش عطر و طعم تهیه می گردد. نکته قابل توجه در خصوص این چای معطر، کثرت و تنوع موادی است که در تهیه آن به کار می رود.

اصلی ترین و پرکاربردترین عناصر چای ماسالا عبارتنداز از: چای سیاه، دارچین، زنجبیل، هل، آنیسون ستاره ای (بادیان ختایی)، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر.

عطر چای ماسالا یا به عبارت دیگر چای ادویه، بسیار برانگیزاننده است و توجه هر شخصی را به خود جلب می نماید. تهیه این چای با مواد و به شیوه های مختلف و بنا بر سلیقه های متفاوت انجام می گیرد.

در هندوستان، معمولاً چای ماسالا در خانه ها از صفر تهیه می گردد؛ یعنی ادویه جات را خودشان کوبیده و با آن ها چای مذکور را تهیه می نمایند؛ اما در آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی برای تهیه آن همواره از پودر ادویه جات استفاده می نمایند. هم چنین در آمریکا مخلوطی آماده از پودر ادویه جات و به اصطلاح چای کیسه ای ماسالا نیز وجود دارد.

تاریخچه چای ماسالا

قدمت چای ماسالا بنا به روایت های مختلف که نمی توانند چندان دقیق باشند؛ به 5 تا 9 هزار سال پیش می رسد. مردم بومی هندوستان و تایلند معتقدند که چای ماسالا یک دم نوش دارویی و متعلق به یکی از پادشاهان باستانی آن ها بوده است. این چای، نزدیک به پنجاه است که علاوه بر خاستگاهش (هندوستان یا تایلند) در سراسر جهان مورد توجه و استقبال فراوان واقع شده و مصرف انواع چای ماسالا در اروپا و آمریکا طی دهه اخیر گسترش زیادی یافته است.

اضافه شدن چای خشک سیاه به ترکیبات چای ماسالا مربوط به سال 1835 و کشت چای توسط انگلیسی ها در ایالت آسام هند است. از این تاریخ بود که چای سیاه، شیر و هم چنین سایر مزه دهنده ها به ماسالا اضافه شدند، اما باید در نظر داشت که این ترکیب، مدت ها برای بسیاری از مردم هند گران قیمت بود و آن ها ترجیح می دادند که از چای ماسالای سنتی استفاده نمایند.

ارزش غذایی چای ماسالا

چای ماسالا از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. با داشتن کالری کمتر از 100، می توانید بدون هیچ گونه نگرانی آن را مصرف نموده و از مزایای آن بهره مند شوید. هنگام مصرف بدون شیر یا شکر، چای ماسالا دارای 0 ٪ چربی است. همچنین شناخته شده است که به کاهش وزن یاری می نماید.

چای ماسالا بسته بندی شده با عطر و طعم و با کمتر از صد کالری، مناسبی برای تناسب اندام است. همچنین ساخت آن بسیار آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقداری میخک خرد شده، هل و دارچین را در یک کاسه بریزید. مقداری زنجبیل و فلفل اضافه کنید و تمام این مواد را در آب بجوشانید. ظرف را از اجاق گاز بردارید و بگذارید حدود 5 دقیقه خنک گردد. حالا تنها کاری که باید انجام دهید اینست که کمی شیر و شکر را به مخلوط اضافه کنید. اجازه دهید این مخلوط جوش بیاید و سپس چای سیاه را به آن اضافه کنید.

چای ماسالا چه فوایدی دارد؟

با توجه به عناصر گیاهیِ به کاررفته در این چای، می توان گفت که چای ماسالا یک چای درمانی نیز هست زیرا این چای گیاهی، باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن، بهبود گوارش، از بین بردن ناراحتی های پوستی مانند جوش صورت و کاهش انواع التهاب بدن و تقویت قلب و عروق می گردد.

این چای خوب یک چای ضد سرطان قوی نیز هست، زیرا مواد موجود در آن، رادیکال های آزاد بدن انسان را که موجب بروز سرطان می شوند؛ از بین می برد. پس می توان نتیجه گرفت که ماسالا یک چای شفابخش و نیز پیشگیری نماینده از انواع بیماری هاست.

ما در اینجا چند مورد از مزایای استفاده از چای ماسالا را آورده ایم:

1. جلوگیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی:

خواص ضد التهابی، ضد قارچی و ضد باکتریایی چای ماسالا از سرماخوردگی و گرفتگی بینی جلوگیری میکند. میخک و زنجبیل، سرفه را بهبود میبخشد و یک لیوان چای ماسالا در روز مطمئنا شما را قوی و دور از سرماخوردگی نگه میدارد بهترین کار این است که آن را داغ بنوشید.

اگر سرماخورده اید یک لیوان چای ماسالا یاری خواهد نمود تا هر چه زودتر احساس بهتری داشته باشید.

2. خواص ضد التهابی چای ماسالا:

تمام ادویه های که در این نوشیدنی مورد استفاده قرار میگیرند، با هم تاثیرات زیاد و فوق العاده ای را برای بدن دارند. خواص ضد التهابی چای ماسالا بیشتر از زنجبیل است. مطالعات نشان می دهد که زنجبیل تاثیر مثبتی بر کاهش بدن دارد.

میخک یکی دیگر از عناصری است که خواص مشابه دارد.

3. چای ماسالا تقویت نماینده و تامین انرژی:

چای سیاه جزو عناصر اصلی چای ماسالا است:

کافئین موجود در آن انرژی شما را افزایش میدهد. در حالیکه کافئین به تنهایی و مقادیر بیش از حد بعضی اثرات منفی را دارد، دیگر مواد تشکیل دهنده چای ماسالا باعث تعادل آن خواهند شد.

ادویه ها و ترکیب آنها با چای سیاه انرژی متعادلی را آزاد می نماید که احتیاج شما برای روز را تامین خواهند کرد. این چای یک طبیعی و سالم است که میتوانید بدون هیچ مشکل و نگرانی مصرف کنید.

4. چای ماسالا برای تقویت سیستم ایمنی بدن:

این چای برای سیستم ایمنی بدن شما بسیار مفید است. میخک و دارچین بدنتان را قویتر میکند. یک خط دفاعی در بدن ایجاد میکند و اجازه نمیدهد عفونت ها از آن عبور نمایند.

کیفیت دارویی این نوشیدنی خوشمزه آن را به یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها تبدیل نموده است.

5. چای ماسالا برای یاری به هضم:

ادویه های موجود در چای ماسالا بویژه میخک، به فرایند هضم یاری میکند. زمانی که زنجبیل به این مخلوط اضافه میگردد، اثرات دارویی آن بیشتر خواهد شد، که اثر آرام بخشی و طراوت بر روی بدن دارد.

همچنین هل، که در این ترکیب وجود دارد فراوری بزاق را افزایش میدهد که خود نیز به فرایند هضم یاری خواهد نمود.

6. خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا:

همانطور که گفته شد، پایه چای ماسالا، چای سیاه است. خواص ضد اکسیدانی بسیار قوی دارد. هل و میخک موجود در آن نیز باعث کاهش سطح کلسترول میگردد و به نوبه خود مقدار کلسترول خوب را افزایش میدهد.

این اتفاق باعث کاهش تشکیل پلاک میگردد که عامل انسداد ناشی از بیماری های قلبی است.

این ادویه ها به کنترل ضربان قلب و فشار خون یاری مینمایند.

7. کنترل فشار خون با چای ماسالا:

چای ماسالا همچنین میتواند با مسائل مربوط به خون مقابله کند، اگر دچار نوسان فشار خون هستید، چای ماسالا میتواند راهکار مناسبی باشد. اثر تاخیری روی خون دارد به همین دلیل فشار خون بالا را درمان میکند.

یاری میکند تا گرد خون در بدن تنظیم گردد و مانع نوسانات در فشار خون میگردد.

8.پیشگیری از سرطان با چای ماسالا:

تحقیقات نشان داده است که خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا می تواند به جلوگیری از سرطان یاری کند. زنجبیل دارچین و هل خواص دارویی برای پیشگیری از سرطان دارند. سلول های سرطانی زمانی تشکیل می دهند که تعدادی از سلول های سالم و DNA آسیب ببینند.

این اتفاق با مصرف چای ماسالا بهبود می یابد.

9. چای ماسالا برای بهبود متابولیسم بدن:

متابولیسم سریع برای بدن سالم بسیار مهم و مناسب است. این نشانه ای است که تمام اندام های بدن به خوبی کار می نمایند.

مهمتر از همه نشان می دهد که از غذا به خوبی هضم شده است و این برای عملکرد بدن بسیار مهم است کل فرایند هضم با مصرف چای ماسالا به صورت روزانه بهبود می یابد و این مطمئنا سوخت و ساز بدن در یک مدت زمان کوتاه را افزایش می دهد.

10. چای ماسالا مانع از نفخ شکم:

به دلیل رژیم غذایی ضعیف مواد غذایی که همواره میخوریم به راحتی قابل هضم نیستند. ترکیبات چای ماسالا به فرایند هضم یاری خواهند کرد.

این نوشیدنی که خواص کامل آن را در بخش سلامت نمناک می خوانید با افزایش حجم از نفوذ هوا یا آب به داخل معده جلوگیری می نماید که این موجب کاهش نفخ می گردد به عبارت دیگر مصرف دو فنجان چای ماسالا هر روز می تواند به کاهش چند کیلوگرم وزن یاری کند.

بنابراین برای کم کردن وزن توصیه می گردد.

11. چای ماسالا برای کاهش گرفتگی های قاعدگی:

یکی از مزیت های کمتر شناخته شده چای ماسالا این است که یکی از راه های طبیعی و موثر برای مبارزه با گرفتگی ناشی از دوران قاعدگی است. بیشتر زنان در طی دوران قاعدگی از گرفتگی شدید رنج می برند.

عناصر موجود در چای ماسالا اثرات آرامبخش روی اعصاب و عضلات دارند. خواص ضد التهابی ادویه های مختلف موجود در این چای به کاهش درد یاری مینمایند.

12. چای ماسالا برای پیشگیری از دیابت:

یکی از شایع ترین بیماری های امروزه در جهان دیابت است. عاقلانه است که با روش های پیشگیرانه از آن جلوگیری کنیم.

مواد تشکیل دهنده چای ماسالا دارای خواصی هستند که به کاهش خطر ابتلا به دیابت یاری می نمایند، حساسیت به انسولین در بدن را افزایش می دهند، همچنین سطح قند خون را کاهش می دهند و بدن بعد از مصرف چای ماسالا در دفع قند بهتر عمل می نماید.

13. چای ماسالا برای یاری به کاهش وزن:

چای ماسالا ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن یاری کند و به وسیله چندین مورد باعث کاهش چربی در بدن گردد. اول اینکه چای ماسالا به طور کلی با شیر گاو یا شیر سویا آماده می گردد که هر دو منبع خوبی از پروتئین هستند. پروتئین مواد غذایی شناخته شده ای است که به کاهش گرسنگی یاری می نماید و احساسات پر بودن را تحریک میکند. بنابراین چای ماسالا احتمالا در کاهش گرسنگی و پیشگیری از خوردن زیاد در روز بعد موثر خواهد بود.

حتی ممکن خواهد بود به عنوان یک میان وعده نیز مفید باشد.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که ترکیبات موجود در نوعی از چای سیاه که برای چای ماسالا استفاده می گردد ممکن است باعث شکست چربی ها و کاهش تعداد کالری که بدن از مواد غذایی جذب می نماید، گردد.

علاوه بر این یک مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که نوشیدن 3 فنجان چای سیاه در روز می تواند مانع از افزایش وزن ناخواسته یا افزایش چربی شکم گردد با این حال قابل توجه است که این اثرات تنها در کوتاه مدت ممکن است عمل نکند و احتیاج به کمی زمان دارد.

در نهایت مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف فلفل سیاه می تواند از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند. هرچند که هنوز معین نیست این نتایج در خصوص انسان صدق می نماید یا خیر، با این حال اگر شما از چای ماسالا استفاده می کنید مراقب باشید که مصرف شکر خود را محدود کنید.

چای تهیه شده با شیر حدود 60 کالری دارد در حالی که چای لاتین تهیه شده در خانه ممکن است حاوی 80 کالری باشد. مقدار کمی چربی دارد که ممکن است تا 180 کالری داشته باشد.

آیا چرا چای ماسالا برای لاغری مفید است؟

چای ماسالا افزایش دهنده متابولیسم است. همانطور که گفتیم چای ماسالا در واقع نوعی شیر چای هست و از ترکیب ادویه هایی مثل میخک، بادیان ختایی (انیسون ستاره ای)، هل، جوز هندی، زنجبیل و… تهیه می گردد، پس این نوشیدنی حاوی مقادیر مناسبی از پروتئین است و پروتئین موجود در شیر به احساس سیری یاری زیادی میکند. بنابراین با مصرف چای ماسالا احتمال پرخوری ها در ادامه روز کاهش می یابد. حتی میتوان چای ماسالا را به عنوان یک میان وعده سالم انتخاب کرد.

عوارض جانبی و آلرژی های چای ماسالا:

در حالیکه چای ماسالا حاوی مقدار زیادی مزایا می باشد، اما مانند همه مواد غذایی دیگر باید آن را در حد تعادل مصرف کنیم. با چای سیاه که به عنوان پایه در نظر گرفته می گردد و دارای کافئین است ممکن است مصرف مقدار زیاد آن تأثیر منفی بر بدن داشته باشد و ممکن است منجر به حالت تهوع و بی حسی در بدن گردد.

از آنجا که بسیاری از ادویه جات موجود در چای ماسالا متفاوت است، بهتر است زنان باردار از خوردن آن اجتناب نمایند. هنگامی که مواد تشکیل دهنده آن بیش از حد مصرف گردد باعث عدم تعادل هورمونی در بدن می گردد.

چگونه در خانه چای ماسالا را تهیه کنیم؟

پیش از این در آشپزخونه نمناک و در واقع در بخش آشپزی نمناک طرز تهیه چای ماسالا را به طور کامل آموزش دادیم ولی بازهم برای یاداوری باید بگوییم که این فقط احتیاج به چند تا مواد تشکیل دهنده دارد و شما می توانید در دستورالعمل های مختلف را برای آن دنبال کنید و آن را در یخچال ذخیره کنید.

مواد لازم:

* 20 دانه فلفل سیاه

* 5 عدد میخک

* 5 هل سبز

* یک عدد دارچین

* پنج فنجان آب

* 5 قاشق غذاخوری چای سیاه

* 10 سانتی متر از ریشه زنجبیل تازه

فلفل سیاه، میخک، هل، دارچین را در حرارت بسیار کم به مدت 2 دقیقه روی گاز قرار دهید و سپس از آن خارج کنید و اجازه دهید تا خنک گردد.

سپس آنها را در یک ظرف عظیم بریزید و با آب و زنجبیل ترکیب کنید.

در آن را بگذارید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند.

از جوشاندن بیش از حد آن اجتناب کنید، زیرا باعث می گردد که ادویه ها تلخ شوند.

چای سیاه را نیز از حرارت بردارید و سپس آن را میل کنید.

دوز مصرفی ایمن چای ماسالا :

در حال حاضر هیچ مطالعه دقیقی در خصوص این که هر فرد به طور متوسط به چه مقدار چای ماسالا در روز احتیاج دارد در دست نیست اما بدانید که در مصرف آن زیاده روی نکنید و حد تعادل را داشته باشید، بیشتر مطالعات بر مزایای منحصر به فرد این چایی تمرکز می نمایند و برای مقدار واقعی آن هیچ چیزی در دسترس نیست.

فقط باید توجه داشته باشید که این چای حاوی کافئین است که برای بعضی افراد می تواند مضر یا حساس باشد. انتظار می رود که هر فنجان چای ماسالا حدود 25 میلی گرم کافئین داشته باشد که این نصف دوز کافئین توصیه شده در طول روز است.

با توجه به محتوای زنجبیل چای افراد مبتلا به فشار خون یا قند خون پایین، باید از مصرف آن اجتناب نمایند یا مصرف آن را در پایین ترین محدوده انجام دهند.

افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند می توانند به جای شیر از آب استفاده نمایند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 17 آذر 1399 بروزرسانی: 17 آذر 1399 گردآورنده: euroro.ir شناسه مطلب: 1100

به "همه چیز درباره چای ماسالا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره چای ماسالا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید