خواص قارچ خوراکی کدامند؟

به گزارش تور اروپا ارزان، بیشتر قارچ ها سمی هستند و حتی می توانند در یک چشم به هم زدن جان یک فرد را بگیرند. اگر امروزه به راحتی قارچ خوراکی در اختیار ما قرار گرفته است، این هدیه را مدیون افراد و مکتشفانی هستیم که با به خطر انداختن سلامت خود متوجه سمی یا غیر سمی بودن قارچ ها شده اند. در ادامه با خواص قارچ خوراکی آشنا می شوید.

خواص قارچ خوراکی کدامند؟

1. منبع غنی از ویتامین

قارچ ها منابع قوی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. مصرف معمول آن ها به برطرف بسیاری از کمبود ها یاری می نماید. قارچ خوراکی سه جزء مهم دارد؛ نیاسین، ریبوفلاوین و پانتوتنیک اسید (ویتامین ب5). مصرف این مواد مزیت های زیادی دارد، برای مثال، این موارد به فراوری طبیعی هورمون های بدن یاری زیادی می نمایند، تعداد گلبول های قرمز بدن را به تعادل می رسانند و در ساخت سلول های نو خونی نقش مهمی دارند.

2. منبع غنی از مواد معدنیقارچ های خوراگی نه تنها طعم دلپذیری به غذا می بخشند، بلکه منبع غنی از ویتامین های مورد احتیاج بدن هستند. مواد معدنی مانند پتاسیم، مس، ارگوتونین و سلنیوم در قارچ وجود دارند. بعلاوه نشانه هایی از وجود بتاگلوکان ها (ملکولی چند قندی) وجود دارد. پتاسیم به ایجاد تعادل در غلظت مایعات بدن، مواد معدنی و فشار خون یاری می نماید. از طرف دیگر، برای بهبود عضلات و تقویت سیستم عصبی مناسب هستند.

سلنیوم آنتی اکسیدانی است که سلول ها را از آسیب اکسیداتیو (نوعی آسیب سلول ها به خود) باز می دارد. استرس اکسیداتیو مرکز بسیاری از امراض قلبی -عروقی است. مس موجود در قارچ خوراکی به فراوری گلبول های قرمز خون و حفظ تراکم خوب استخوان ها یاری می نماید. بتاگلوکان ها به تقویت سیستم ایمنی یاری شایانی می نمایند. قارچ های خوراکی حاوی آنزیم های بسیار مفیدی هستند.

3. جلوگیری از ابتلا به آنمیآنمی یا کم خونی بیماری است که سطح پایین هموگلبین در بدن به مسائل جدی منجر می گردد. خستگی بی مورد شاخص ترین نشانه کم خونی است. اگر دچار کم خونی هستید، قارچ خوراکی را به رژیم غدایی خود اضافه کنید. مس موجود در قارچ در ساخت همه سلول های خونی نقش دارد. آهن که در ساخت سلول های خونی نقش مهمی دارد، به وفور در قارچ خوراکی یافت می گردد. در هر فنجان قارچ خوراکی 8.1 میلی گرم آهن وجود دارد.

4. استخوان های قویبرای داشتن یک زندگی شاداب و سالم به استخوان های سالم احتیاج دارید. قارچ خرواکی منبع کلسیم و مس است. این دو عنصر برای داشتن استخوان هایی با ساختار سالم و متراکم الزامی هستند. استخوان سالم و وجود کلسیم به پیشگیری از آرتروز و مسائل مفصلی یاری زیادی می نماید.

5. سیستم ایمنی سالمیکی از مهمترین خواص قارچ خوراکی تضمین سیستم ایمنی سالم برای بدن است. رادیکال های آزاد آسیب های زیادی به بدن می رسانند. وجود رادیکال های آزاد می تواند به مسائل قلبی-عروقی و امراض لاعلاج منجر گردد. وجود ارگوتیونین و سلنیوم به عنوا آنتی اکسیدان های قوی در قارچ بدن را در برابر آسیب های رادیکال های آزاد حفاظت می نماید. قارچ های خوراکی بعلاوه دارای آنتی بیوتیک های طبیعی مانند پنی سیلین هستند، این مواد از بدن در برابر عوامل خطرناک خارجی محافظت و سلامت سیستم ایمنی را تضمین می نمایند.

6. پوست و ناخن سالممصرف مواد غذایی سالم تاثیر زیادی بر سلامت و ظاهر پوست و موی انسان دارد. قارچ خوراکی مزیت های زیادی را برای مو و ناخن به وجود می آورند. سلنیوم موجود در قارچ به افزایش طراوت و انعطاف پذیری پوست یاری می نماید. سلنیوم به عنوان یک ماده ضد پیری شناخته می گردد. پلی ساکارید موجود در قارچ خوراکی به پوست آب رسانی نموده و آن را نرم تر می نمایند. مطالعات صورت گرفته بر روی خواص قارچ خوراکی نشان می دهد که این قارچ ها برای پیشگیری از جوش صورت، آکنه و سایر بیماری های پوستی مرتبط بسیار مفید هستند.

7. کاهش وزنوزن بالا می تواند مسائل متعددی برای سلامت ایجاد کند. بهتر است وزن بدن متناسب نگه داشته گردد و مقادیر چربی اضافی کاهش یابند. جالب است بدانید که قارچ خوراکی دارای پروتئین بدون چربی است. پروتئین برای بدن ضرورت دارد، اما چربی نه! پس مصرف قارچ خوراکی پروتئین مورد احتیاج بدن شما را تامین می نماید و در عین به مقادیر چربی بدن نمی افزاید. یکی دیگر از خواص قارچ خوراکی این است که سرشار از فیبر است و هیچ کلسترولی در خود ندارد.

8. مدیریت فشار خونفشار خون بالا تاثیر منفی زیادی بر روی اعضای اصلی بدن می گذارد. وجود فشار خون متعادل برای رساندن مواد غذایی به بدن لازم است. برای متعادل سازی فشار خون قطعا باید به رژیم غذایی توجه داشت. قارچ خوراکی با داشتن پتاسیم یاری زیادی به آرام کردن اعصاب و ایجاد سطح خوبی از فشار خون می نماید.

9. مو های سالمقارچ های خوراکی منابع خوب پروتئین هستند و به تضمین سلامت مو یاری می نمایند. یکی از دلایل ریزش مو کاهش ضخامت آن است. قارچ با داشتن مس، پتاسیم و سلنیوم و سایر مواد معدنی به افزایش ضخامت مو ها و فراوری ملانین (رنگدانه مو) یاری می نماید.

10. کنترل دیابتاز دیگر خواص قارچ خوراکی می توان به قابلیت آن برای مدیریت دیابت اشاره نمود. محتوای قارچ شامل کربوهیدرات هایی نمی گردد که قند خون را افزایش می دهند. خوردن قارچ به صورت روزانه برای متعادل سازی سطح قند خون و داشتن یک بدن سالم لازم است. مطالعات نشان داده است که آنزیم های موجود در قارچ به شکستن قند ها و نشاسته موجود در غذا ها یاری زیادی می نماید.

11. جلوگیری از سرطان سینهبرنامه های متعددی برای آگاهی مردم از سرطان سینه و خطرات آن در کشور های مختلف ایجاد شده است. باید بدانید که بیشتر بانوان زمانی متوجه سرطان در سینه های خود می شوند که بیماری در مراحل انتهایی و آسیب زای خود واقع شده است. در این زمان متوقف کردن تاثیرات آن کار بسیار دشواری است.

خوردن غذا های غنی از آنتی اکسیدان با از بین بردن رادیکال های آزادی که باعث ایجاد سرطان می شوند، یاری شایانی به پیشگیری از سرطان سینه می نمایند.

جدا از داشتن آنتی اکسیدان ها، قارچ های خوراکی دارای اسید لینولئیک هستند. این اسید سطوح استروژن را مورد هدف قرار می دهد. استروژن هورمون زنانه است. اسید لینولئیک احتمال ابتلا به سرطان سینه را تا حد زیادی کم می نماید.

12. مدیریت کلسترول خونکلسترول مضر LDL مشکل بیشتر مردم شهر نشین است. غذای نامناسب و عدم تحرک باعث تجمع این کلسترول در عروق می گردد؛ بنابراین خوردن غذا های مناسب برای پیشگیری از گرفتگی رگ ها یک کار لازم است؛ بنابراین قارچ خوراکی را نباید فراموش کنید، بدون کلسترول!

13. ویتامین دیمنابع گیاهی ویتامین دی زیاد نیستند. قارچ خوراکی راه بسیار مناسبی برای دریافت ویتامین دی، به خصوص برای گیاه خواران و خام خواران است. ویتامین دی برای داشتن استخوان های قوی و یک سیستم عصبی سالم ضروری هستند. ویتامین دی به انجام سوخت و ساز مواد در بدن یاری زیادی می نماید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: euroro.ir شناسه مطلب: 1655

به "خواص قارچ خوراکی کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص قارچ خوراکی کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید