طرز تهیه حلوا کدو حلوایی در 8 قدم ، 13 نکته خوشرنگ و طلایی شدن

به گزارش تور اروپا ارزان، حلوا کدو حلوایی یک هستش که بسیار راحت و بی دردسر درست میشه و می تونید اون رو به عنوان یک دسر خوشمره یا یک افطاری مقوی، ساده و خوشمزه در ماه رمضان بپزید و سرو کنید. این حلوا علاوه بر ظاهر زیباش سرشار از ویتامین و فیبره و می تونه انتخابی عالی برای عصرونه، مهمونی های خانوادگی یا سفره نذری باشه. درست کردنش برخلاف ظاهر حرفه ایش ساده ست و وقتی کدو با کره و آرد برشته ترکیب می شه، عطر خاص و خوشی ازش بلند می شه که نشون می ده حلوا داره به غلظت و قوام مناسب می رسه. در این مقاله از در مجله خبرنگاران ما طرز تهیه حلوا با کدو تنبل و فوت و فن های این را به صورت آسان و مرحله به مرحله به شما یاد میدیم.

طرز تهیه حلوا کدو حلوایی در 8 قدم ، 13 نکته خوشرنگ و طلایی شدن

طرز تهیه حلوای کدو حلوایی در یک نگاه

برای تهیه حلوای کدو حلوایی، اول کدو رو بشورین، پوست و دونه هاش رو بگیرین و خرد کنین. زعفرون رو بسابین، بعد با کمی آب جوش یا چند قطعه یخ دم کنین تا رنگ بگیره. کدوها رو با کمی آب بذارین بپزن تا نرم بشن، بعد پوره شون کنین. آرد رو روی حرارت کم تفت بدین تا بوی خامی از بین بره، بعد کره اضافه کنین و چند دقیقه دیگه هم بزنین تا آرد براق بشه.

پوره کدو رو کم کم به آرد اضافه کنین و هم بزنین تا یکنواخت بشه. بعد شکر، زعفرون دم نموده، گلاب و ادویه ها رو بریزین و مدام هم بزنین تا حلوا به قوام برسه و از کف قابلمه جدا بشه. در آخر، وقتی کمی خنک شد، داخل ظرف سرو بریزین و با خلال پسته یا بادام تزئین کنین.

برای خواندن میزان مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه حلوا با کدو حلوایی ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه حلوای کدو حلوایی با آرد

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
کدو حلوایی (پخته و پوره شده)2 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
کره یا روغن سرخ کردنینصف لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران (دم نموده غلیظ)2 قاشق غذاخوری
پودر هل و دارچینهر کدام نصف قاشق چای خوری
گلاب2 قاشق غذاخوری
خلال پسته و خلال بادام و پودر نارگیلبرای تزیین حلوای کدو تنبل

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه حلوای کدو حلوایی: حدود 40 دقیقه

میزان کالری در هر 100 گرم حلوا کدو حلوایی: حدود 260 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه حلوای کدو حلوایی مجلسی

در تهیه حلوای کدو حلوایی، هر مرحله اهمیت خاص خودش رو داره چون ترکیب درست مواد و ترتیب انجام کارها روی رنگ، بافت و طعم نهایی تأثیر زیادی می ذاره. اگه مراحل رو با دقت و حوصله انجام بدین، در انتها یه حلوای خوش رنگ و نرم دارین که طعم شیرین کدو به خوبی در اون احساس می شه.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه حلوای کدو حلوایی، کدو رو بشورین، پوستش رو بگیرین و دونه هاش رو جدا کنین. بعد اون رو به تکه های میانه تقسیم کنین تا یکنواخت بپزه. زعفرون رو بسابین، بعد یه میزان آب جوش یا چند قطعه یخ روش بریزین و بذارین بمونه تا دم بکشه و رنگ خوش طلایی خودش رو آزاد کنه.

شما می تونید زعفران رو به صورت یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: کدو حلوایی رو بپزین

تکه های کدو رو داخل یک قابلمه بریزین و نصف پیمانه آب بهش اضافه کنین. در قابلمه رو بذارین و روی حرارت ملایم قرار بدین تا نرم بشن. وقتی دیدین پوست کدو کمی جدا می شه یا با چنگال راحت له می شه، نشون می ده پخته. حواستون باشه آب ته قابلمه خشک نشه چون باعث ته گرفتن می شه.

مرحله سوم: کدو حلوایی رو پوره کنید

وقتی پختن کدو حلوایی تموم شد و کمی از حرارت افتاد، پوست ها رو جدا کنین و گوشت نرم کدو رو با گوشت کوب یا مخلوط کن پوره کنین تا صاف و یکدست بشه. اگر حس کردین پوره زیادی آبکیه، چند دقیقه روی شعله ملایم بذارین تا رطوبت اضافیش تبخیر بشه. پوره مناسب باید غلیظ و نرم باشه.

مرحله چهارم: آرد رو تفت بدین

در این مرحله از طرز تهیه حلوای کدو حلوایی، در قابلمه ای خشک آرد رو بریزین و با حرارت کم آغاز کنین به تفت دادن. این بخش مهم ترین مرحله شکل گرفتن بو و رنگ حلواست، پس با صبر انجامش بدین. مدام هم بزنین تا آرد نسوزه و یکنواخت تغییر رنگ بده. وقتی بوی خامی از بین رفت و رنگش به طلایی کم رنگ رسید، یعنی آماده ست.

شما می تونید آرد رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: کره رو اضافه کنین

کره رو به آرد تفت خورده و روی حرارت اضافه کنین و هم بزنین تا مواد یکی بشن. کره باعث می شه آرد خوب سرخ بشه و بافت حلوا لطیف تر بشه. اگر از روغن استفاده می کنین، بهتره نصف میزان کره ای که گفته شد بریزین چون چربی روغن بیشتره. حدود 5 دقیقه مداوم هم بزنین تا آرد و کره کاملاً ترکیب و براق بشن.

شما می تونید کره یا روغن رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: پوره کدو رو اضافه کنید

حالا پوره آماده کدو رو کم کم به ترکیب آرد و کره اضافه کنین. بعد از هر بار اضافه کردن، خوب هم بزنین تا مایه حلوای کدو حلوایی گلوله نشه. در این مرحله رنگ حلوا آغاز می کنه به نارنجی شدن و بافتش کم کم غلیظ تر می شه. 10 تا 15 دقیقه هم زدن مداوم با حرارت ملایم لازمه تا پوره به خوبی جذب آرد بشه.

مرحله هفتم: شکر و طعم دهنده ها رو به حلوای کدو حلوایی اضافه کنید

شکر، زعفران دم نموده، گلاب، دارچین و هل رو به ترکیب اضافه کنین. وقتی شکر آغاز کرد به ذوب شدن، هم زدن رو ادامه بدین تا محلول شکر غلیظی به خورد آرد و کدو بره. این مرحله باعث می شه رنگ حلوا براق تر و عطرش قوی تر بشه. اگر شیرینی ملایم تری می خواید، میزان شکر رو کمتر کنین.

شما می تونید شکر، گلاب، دارچین و هل رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: مایه رو حلوا هم بزنید تا حلوای کدو حلوایی به غلظت برسه

به هم زدن ادامه بدین تا مواد به قوام برسن و از کف قابلمه جدا بشن. در این لحظه حلوا باید براق، نرم و بدون چسبندگی باشه. وقتی با قاشق از ته قابلمه جمع می شه و وسط ظرف برمی گرده، یعنی آماده ست. این حالت معمولاً بعد از 10 تا 12 دقیقه هم زدن با حرارت خیلی کم ایجاد می شه.

مرحله آخر: حلوا با کدو حلوایی رو سرو کنید

بعد از رسیدن حلوا به قوام مطلوب، شعله رو خاموش کنین و اجازه بدین چند دقیقه خنک بشه تا شکل پذیرتر بشه. بعد با قاشق یا قالب دلخواه، حلوای کدو حلوایی رو داخل ظرف سرو بریزین. می تونین روی حلوا رو با خلال بادام () و خلال پسته () یا پودر نارگیل () تزئین کنین. اگر بخواین زیباتر بشه، می تونین با قیف فرم بدین یا با قاشق روی سطحش طرح بندازین.

شما می تونید خلال پسته، خلال بادام و پودر نارگیل رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

روش های دیگر طرز تهیه حلوا کدو تنبل یا کدو حلوایی

حلوای کدو حلوایی رو می تونین طبق ذائقه و سلیقه یا حتی رژیم غذاییتون به شکل های متنوعی درست کنین. هر طرز تهیه حلوا کدو تنبل و هر روش آن طعم، رنگ و بافت متفاوتی داره که باعث می شه این دسر پاییزی همواره مجذوب کننده بمونه.

طرز تهیه حلوای کدو حلوایی با شیر

در روش تهیه حلوای کدو حلوایی با شیر، پایه کار مثل دستور اصلیه، اما به جای استفاده از آب یا گلابِ زیاد برای تنظیم بافت، از شیر گرم استفاده می کنن تا حلوا لطیف تر و خوش طعم تر بشه. برای این روش باید بعد از تفت دادن آرد و افزودن کره، به جای پوره کدو و مواد مایع قبلی، ترکیبی از پوره کدو با شیر گرم رو کم کم اضافه کنین و مدام هم بزنین تا گلوله نشه. وقتی مواد آغاز به غلیظ شدن کردن، شکر، زعفرون دم نموده و گلاب رو بریزین و باز روی حرارت ملایم هم بزنین تا حلوا به قوام برسه.

شیر باعث می شه بافت حلوای کدو لطیف تر، رنگش روشن تر و طعمش شبیه دسر کدو بشه. تفاوت اصلی این نسخه با روش اصلی، استفاده از شیر به جای بخشی از آب و کاهش زمان تبخیره، ولی روند تفت آرد و افزودن زعفرون کاملاً مشابهه.

طرز تهیه حلوای کدو حلوایی بدون آرد

در روش تهیه حلوا کدو تنبل بدون آرد، بافت حلوا نرم تر و سبک تر از نسخه اصلی می شه چون آرد حذف شده و غلیظ کننده اصلی خود کدو هست. کدو رو مطابق با روش قبلی باید پوره کنین. بعد پوره رو روی حرارت ملایم بذارین تا آب اضافیش تبخیر بشه. کره رو اضافه کنین و وقتی غلیظ شد، شکر، زعفرون دم نموده و گلاب بریزین.

برای قوام بهتر می تونین از کمی پودر نارگیل یا نشاسته ذرت استفاده کنین تا بافت حلوا براق و چسبنده بشه. این روش چون بدون آرده، بافت سبک تر و کالری کمتر داره و رنگ حلوا شفاف تر درمیاد.

طرز تهیه حلوای کدو حلوایی با شیره انگور

کدو رو مطابق با روش اصلی بپزین و پوره کنین. بعد کمی کره یا روغن اضافه کنین و روی حرارت ملایم تفت بدین. به جای شکر از شیره انگور استفاده کنین و مدام هم بزنین تا مواد یکدست بشن. وقتی حلوا غلیظ شد، زعفرون دم نموده، گلاب و کمی دارچین بریزین. این حلوا شیرینی طبیعی تری داره و رنگش تیره تر و طبعش گرم تر از نسخه اصلیه.

طرز تهیه حلوای کدو حلوایی با گردو

در طرز تهیه حلوا با کدو حلوایی و گردو، کدو رو مطابق با روش اصلی بپزین و پوره کنین. وقتی پوره آماده شد، روی حرارت ملایم بذارین و کمی کره اضافه کنین تا حالت لطیف تری پیدا کنه. بعد شکر، زعفرون دم نموده و گلاب بریزین و هم بزنین تا مواد یکدست بشن.

در آخر گردو خردشده رو اضافه کنین و کمی دیگه هم بزنین تا گردو توی حلوا پخش بشه. این روش نسبت به نسخه اصلی مغذی تر و پرانرژی تره و بافت نرم تری به حلوا می ده.

طرز تهیه حلوای کدو حلوایی رژیمی

این نسخه از حلوا کدو حلوایی مخصوص کساییه که رژیم غذایی یا پرهیز خاص دارن. در این روش به جای شکر از شیرین کننده طبیعی مثل استویا یا عسل استفاده می شه. کدو رو مطابق با روش اصلی بپزین و پوره کنین. پوره رو روی حرارت ملایم بذارین تا کمی غلیظ بشه، بعد میزان کمی روغن یا کره اضافه کنین. زعفرون دم نموده و گلاب بریزین و هم بزنین تا یکدست بشه. این حلوا سبک، خوش رنگ و مناسب رژیم روزانه س.

نکات مهم در طرز تهیه حلوا کدو تنبل (کدو حلوایی)

  • برای داشتن حلوای کدو حلوایی خوشرنگ، زعفرون دم نموده رو در مرحله انتهای پخت و بعد از غلیظ شدن مواد اضافه کنین تا رنگش نسوزه و عطرش بمونه.
  • میزان کره یا روغن تأثیر مستقیم روی لطافت حلوا داره، پس اگه می خواین حلوا نرم تر و لطیف تر باشه کمی بیشتر بریزین، ولی زیاده روی نکنین تا سنگین نشه.
  • در طرز تهیه حلوا کدو تنبل، افزودن ادویه هایی مثل دارچین، هل یا زنجبیل باعث می شه طعم حلوا گرم تر، معطرتر و دلچسب تر بشه.
  • پخت کامل کدو خیلی مهمه. باید اون قدر بپزه تا موقع پوره کردن هیچ تکه سفتی تهش نمونه و پوره ای کاملاً نرم و یکدست داشته باشین.
  • در زمان تفت دادن مواد، حرارت رو همواره ملایم نگه دارین تا رنگ حلوا آرام شکل بگیره و دچار سوختگی نشه.
  • برای شیرینی طبیعی تر می تونین به جای شکر از شیره انگور یا عسل استفاده کنین که علاوه بر طعم ملایم تر، رنگ تیره و خاصی هم ایجاد می کنن.
  • اگه می خواین حلوا رژیمی تر باشه، کره رو حذف و از میزان کم روغن کنجد استفاده کنین که هم عطر خوبی می ده هم سالم تره.
  • در طرز تهیه حلوای کدو حلوایی میزانی گردوی خردشده یا خلال بادام در انتها کار اضافه کنین تا بافت حلوا ترد و مقوی تر بشه و جلوه قشنگ تری هم پیدا کنه.
  • برای نگهداری طولانی تر، بعد از خنک شدن کامل، حلوا کدو حلوایی رو در ظرف درب دار بذارین و داخل یخچال نگهداری کنین تا تازگی و بو حفظ بشه.
  • وقتی حلوا آماده شد، قبل از سرو حدود ده دقیقه بهش استراحت بدین تا کاملاً جا بیفته، بافتش سفت تر و برش پذیرتر بشه و عطرها به طور کامل ترکیب شن.

طرز تهیه شیرینی کاکا با کدو حلوایی

فوت و فن های خوشمزه شدن حلوای کدو حلوایی

چطور می تونیم حلوای کدو حلوایی رو لطیف تر و سبک تر درست کنین؟

اگه می خواین بافت حلوا لطیف تر بشه، موقع تفت دادن آرد حرارت رو ملایم نگه دارین و کره رو کم کم اضافه کنین تا کاملاً به خورد آرد بره. استفاده از پوره نرم و صاف هم در لطافت نهایی خیلی تأثیر داره.

در طرز تهیه حلوای کدو حلوایی با آرد برنج چه تفاوتی با آرد گندم وجود داره؟

وقتی از آرد برنج استفاده می کنین، حلوا لطیف تر، روشن تر و هضمش راحت تر می شه، اما ممکنه فرم پذیریش کمی کمتر از آرد گندم باشه. در مقابل، آرد گندم بافت متراکم تر و کشسان تری ایجاد می کنه. انتخاب بین این دو بستگی به سلیقه و نوع سرو داره.

چطور می تونین شیرینی حلوا رو طبیعی تر کنین؟

به جای شکر سفید، از شیره انگور یا عسل استفاده کنین تا هم طعم طبیعی تر و هم رنگ کاراملی مجذوب کننده تری بگیرین، به ویژه اگر بخواین حلوا رو رژیمی تر درست کنین.

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 آبان 1404 بروزرسانی: 18 آبان 1404 گردآورنده: euroro.ir شناسه مطلب: 2254

به "طرز تهیه حلوا کدو حلوایی در 8 قدم ، 13 نکته خوشرنگ و طلایی شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلوا کدو حلوایی در 8 قدم ، 13 نکته خوشرنگ و طلایی شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید