طرز تهیه خورش بوقلمون با رب انار مجلسی و خوشمزه به سه روش
به گزارش تور اروپا ارزان، خورش بوقلمون، یکی از برترین و خوشمزه ترین غذا های سنتی است که افزودن رب انار باعث بهبود طعم و مزه آن می گردد. در این مقاله با طرز تهیه خورش بوقلمون با رب انار مجلسی و خوشمزه به سه روش مختلف آشنا خواهید شد.

ایرانی ها به استفاده از گوشت مرغ، گوسفند و گوساله عادت دارند، ولی اخیرا گوشت بوقلمون نیز به سبد خانوارهای ایرانی اضافه شده است. بوقلمون در فرهنگ خارجی ها به عنوان یک غذای خاص در مراسم و مناسبت ها سرو می گردد، اما در ایران به علت اعتقاد به سالم تر بودن و خواص گوشت بوقلمون نسبت به گوشت های قرمز مورد استقبال قرار گرفته است.
گوشت بوقلمون شامل گوشت سفید و قرمز است. 65 درصد گوشت بوقلمون سفید (ناحیه سینه) و 35 درصد آن تیره (ناحیه ران ها) است. گوشت سینه و بال ها، سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است. گوشت ران ها، بسیار نرم بوده و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شکاری دارد.
گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ دیرپز است، بعلاوه قسمت ران نسبت به سینه آن دیرپزتر بوده و چربی بیشتری دارد و برای افرادی که افزایش وزن دارند و از بابت کالری نگران هستند، گوشت سینه بوقلمون مناسب تر است. از طرفی گوشت بوقلمون، جایگزین خوبی برای گوشت چرخ نموده است و می توان با آن انواع غذاها را درست کرد.
در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه خورش بوقلمون مجلسی و خوشمزه به سه روش مختلف آشنا سازیم. با ما همراه باشید...
این غذا برای 5 نفر مناسب است، زمان آماده سازی مواد 30 دقیقه، و زمان پخت و انتظار حدود 3 ساعت می باشد. |
روش اول:
مواد لازم برای تهیه خورش بوقلمون با رب انار
گوشت سینه بوقلمون جوجه کبابی خرد شده | 20 تکه |
گردو آسیاب شده | 100 گرم |
کنجد سفید بو داده | 1 لیوان |
پیاز متوسط | 5 عدد |
رب انار | 2.5 لیوان |
کدو حلوایی رنده شده | 1 لیوان |
زعفران آب نموده | 1/2 قاشق غذاخوری |
شکر | 2.5 لیوان |
نمک، زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش بوقلمون با رب انار
- گوشت سینه بوقلمون را به صورت جوجه کبابی خرد کنید.
- پیاز را سرخ نموده، تکه های بوقلمون را به آن اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و سپس کمی زردچوبه به مرغ اضافه کنید.
- دو لیوان آب به مرغ اضافه نموده و اجازه دهید بپزد.
- کدو حلوایی را رنده نموده و با کمی روغن تفت دهید، وقتی مرغ نیم پز شد کدو را به آن اضافه کنید.
- سپس کنجد بو داده را آسیاب نموده و به خورش اضافه کنید.
- گردی آسیاب شده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت متوسط بپزد.
- وقتی گوشت بوقلمون کاملا پخت، رب انار را به خورش اضافه کنید.
- وقتی رب انار را اضافه کردید، در ابتدا هم بنید و در قابلمه را ببندید و تا 2 ساعت به هیچ عنوان خورش را هم نزنید.
- بعد از 2 ساعت، شکر را به خورش اضافه کنید.
- نیم ساعت پس از اضافه کردن شکر، خورش آماده است، موقع کشیدن خورش زعفران آب نموده را به آن اضافه کنید.
- این خورش خوشمزه را در ظرف مناسب بکشید و با برنج نوش جان کنید.
نکته: نگهداری اضافه خورش در فریزر، باعث ایجاد طعم بسیار عالی در آن می گردد.
روش دوم:
مواد لازم برای تهیه خورش بوقلمون با رب انار
گوشت سینه بوقلمون جوجه کبابی خرد شده | 20 تکه |
پیاز درشت | 2 عدد |
دانه انار | 4 پیمانه |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش بوقلمون با رب انار
- پیازها را خرد نموده و سرخ کنید تا طلایی گردد.
- گوشت سینه بوقلمون را به صورت جوجه کبابی خرد نموده و در کمی روغن تفت دهید.
- نیمی از پیاز داغ را به بوقلمون اضافه نموده، کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و با هم تفت دهید.
- 2 لیوان آب به خورش اضافه نموده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- دانه های انار را در کمی روغن تفت دهید، سپس نیم دیگر پیاز داغ، رب انار، نمک، و ادویه ها را اضافه نموده، اگر دانه های انار قرمز نیست، یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم به مواد اضافه کنید و و کمی با هم تفت دهید.
- وقتی گوشت بوقلمون پخته شد، دانه های انار تفت داده شده را به آن اضافه کنید.
- بدون اینکه درب قابلمه را ببندید، اجازه دهید خورش به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم بپزد و جابیفتد.
- آب خورش باید کشیده گردد و غلظت آن باید مانند خورش فسنجان باشد.
نکته: اگر موقع اضافه کردن دانه های انار به خورش درب قابلمه را ببندید، رنگ دانه های انار سفید می گردد.
برای آشنایی با طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی به لینک زیر مراجعه فرمائید:
بیشتر بدانید: طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی (انار آویج یا سبزی فسنجان)
روش سوم:
مواد لازم برای تهیه خورش بوقلمون با رب انار
گوشت سینه بوقلمون جوجه کبابی خرد شده | 20 تکه |
دانه انار ترش | 1 پیمانه |
رب انار | 1 پیمانه |
تره، جعفری، گشنیز به نسبت مساوی | 0.5 کیلوگرم |
آب نارنج | به مقدار لازم |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش بوقلمون با رب انار
- پیازها را خرد نموده و سرخ کنید تا طلایی گردد.
- گوشت سینه بوقلمون را به صورت جوجه کبابی خرد نموده و در کمی روغن تفت دهید.
- نیمی از پیاز داغ را به بوقلمون اضافه نموده، کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و با هم تفت دهید.
- 2 لیوان آب به خورش اضافه نموده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- سبزی ها را خیلی ریز خرد نموده یا چرخ کنید، سپس در کمی روغن سرخ کنید.
- نیم دیگر پیاز داغ، دانه های انار، و رب انار را به سبزی اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید.
- وقتی گوشت بوقلمون کاملا پخت، مخلوط فوق را به آن اضافه نموده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
- بعد از حدود نیم ساعت که آب خورش کشیده گردد و به روغن بیفتد، آماده است.
نکته: ترشی این خورش به ذائقه شما بستگی دارد، اگر تمایل دارید خورش ترش باشد می توانید در انتها آب نارنج به آن اضافه کنید و اگر مزه ملس را می پسندید کمی شکر به آن اضافه کنید.
پیشنهاد می گردد طرز تهیه خورش ترش واش را در لینک زیر دنبال کنید:
بیشتر بدانید:طرز تهیه خورش ترش واش گیلانیگروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com