طرز تهیه کمپوت پرتقال به 4 روش ساده، نرم و لطیف
به گزارش تور اروپا ارزان، پرتقال یکی از میوه های خوش عطر و پرخاصیت است که به صورت تازه یا مربا مصرف می گردد. اگر دنبال یک دسر سبک تر و تازه تر هستید، کمپوت پرتقال گزینه عالی است. برای درست کردن کمپوت پرتقال کافی است پرتقال ها را برش دهید، با شکر و کمی آب بپزید تا نرم شوند و شربتی خوش رنگ و خوش عطر به دست آید. این کمپوت را می توان به عنوان میان وعده، دسر یا تزئین کیک و شیرینی استفاده کرد و از طعم طبیعی پرتقال لذت برد. پس طرز تهیه کمپوت پرتقال را بخوانید تا در هر موقع از سال بتوانید از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت پرتقال
- پرتقال 3 عدد
- عسل 1 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین به میزان لازم
- آب 90 میلی لیتر
طرز تهیه کمپوت پرتقال
مرحله اول: پرتقال ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت پرتقال، ابتدا پرتقال ها را بشویید و سر و ته آن ها را با چاقو تیز جدا کنید. حال پوست پرتقال را آرام بگیرید، مغز سفید داخلی را جدا کنید تا طعم کمپوت تلخ نگردد. پرتقال ها را بین غشاها برش دهید و به قطعات کوچک تقسیم کنید و آب آن را هم نگه دارید.
برای گرفتن تمام آب به جای مانده، غشاها را روی یک کاسه فشار دهید. آب را به همراه قطعات پرتقال و پوست پرتقال داخل کاسه بریزید. این روش باعث می گردد کمپوت شما هم شفاف و خوش رنگ گردد و هم طعم طبیعی و شیرین پرتقال حفظ گردد. اگر به عطر و طعم پرتقال علاقه دارید، مربای پوست پرتقال خوشمزه برای خود درست کنید.
مرحله دوم: کمپوت را درست کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کمپوت پرتقال، 90 میلی لیتر آب را در یک قابلمه بریزید. عسل و دارچین را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. سه تا چهار دقیقه زمان دهید تا شربت غلیظ و خوش رنگ گردد.
در ادامه، تکه های پرتقال، آب پرتقال و پوست رنده شده پرتقال را به شربت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. قابلمه را دوباره یک تا دو دقیقه روی حرارت نگه دارید تا همه مواد کاملا گرم و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند. از طرز تهیه مربای پرتقال ریز غافل نشوید.
نکته 1: در صورت حساسیت به دارچین، میزان کمی وانیل، جایگزین آن کنید.
نکته 2: در صورت نبود عسل، شربت افرا بریزید.
مرحله سوم: کمپوت را سرو کنید
در آخرین مرحله، کمپوت پرتقال را می توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید. روی آن فرنی، ماست یا پنکیک بریزید تا طعمی متفاوت و خوشمزه به دسرتان اضافه گردد.
کمپوت پرتقال زعفرانی
کمپوت پرتقالی زعفرانی، یک دسر خوش رنگ و معطر است که با طعم طبیعی پرتقال و عطر زعفران، انتخابی سالم و متفاوت برای میان وعده یا سرو به همراه کیک و پنکیک محسوب می گردد.
مواد لازم برای تهیه کمپوت پرتقال زعفرانی
- پرتقال 500 گرم
- شکر 250 گرم
- گلاب 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کمپوت پرتقال زعفرانی
ابتدا پرتقال ها را به دقت بشویید و پوست نارنجی و لایه سفید آن ها را جدا کنید. غشای نازک روی فیله های پرتقال را با دست جدا کنید تا فقط مغز آبدار پرتقال باقی بماند. در یک قابلمه میانه، آب، شکر و گلاب را با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کامل حل گردد؛ شربت آغاز به جوشیدن کند. حالا پرتقال ها را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
در این مرحله، زعفران دم نموده را به قابلمه اضافه کنید تا کمپوت عطر و رنگ طلایی زعفرانی پیدا کند. اجازه دهید دو تا سه دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا پرتقال ها نرم شوند ولی شکل و بافت خود را حفظ نمایند. در نهایت حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمپوت کامل خنک گردد. پس از سرد شدن، کمپوت را در بطری یا شیشه های تمیز و خشک بریزید. از طرز تهیه اسموتی پرتقال برای تقویت سیستم ایمنی بدن غافل نشوید.
کمپوت پرتقال با بِه
کمپوت پرتقال و بِه یک دسر خوش رنگ، خوش عطر و سالم است که با ترکیب طعم شیرین پرتقال و بِه تازه، انتخابی ایده آل برای میان وعده یا سرو به همراه کیک و پنکیک در روزهای سرد سال به شمار می آید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت پرتقال و به
- پرتقال 3 عدد
- به 2 عدد
- شکر 1 لیوان دسته دار فرانسوی
- آب 2 لیتر
- چوب دارچین 2 تکه
- هل به میزان لازم
طرز تهیه کمپوت پرتقال با به
برای تهیه آن ابتدا پرتقال و به را بشویید. پوست به را بگیرید، هسته ها را جدا و به قطعات مکعبی یا خلالی خردشان کنید. پرتقال ها را هم پوست گرفته و غشا و پوست سفید روی فیله ها را جدا کنید تا فقط مغز آبدار باقی بماند. در یک قابلمه، آب و شکر را روی حرارت کم حل کنید تا شکر کامل ذوب گردد و شربت غلیظ و شفاف به دست آید. از طرز تهیه چیزکیک پرتقال غافل نشوید که بسیار مجذوب کننده و هوس برانگیز است.
تکه های به و چوب دارچین را اضافه کنید. در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ به ها تیره نگردد. حرارت را ملایم نگه دارید و 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا به ها نرم و شفاف شوند.
پس از پخت به، پرتقال ها را به قابلمه اضافه کنید و در صورت تمایل کمی زعفران غلیظ دم نموده، هل و گلاب به کمپوت بیفزایید تا عطر و طعم آن کامل گردد.سه تا چهار دقیقه اجازه دهید پرتقال ها نرم شوند. در نهایت حرارت را خاموش کنید. کمپوت را پس از خنک شدن در ظرف مناسب یا شیشه های تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. حال که به در دسترس تان است، مربای به رنده شده خانگی را درست کنید.
کمپوت پرتقال و سیب
کمپوت پرتقال و سیب، دسر ساده و خانگی است که با ترکیب طعم ملایم سیب و عطر پرتقال تازه، تجربه ای لذت بخش و سالم برای هر فصل ایجاد می نماید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت پرتقال و سیب
- پرتقال 3 عدد
- سیب 6 عدد
- شکر 2 فنجان
- آب 2 لیتر
طرز تهیه کمپوت پرتقال و سیب
برای تهیه کمپوت پرتقال و سیب، ابتدا پوست پرتقال را جدا نموده و برش بزنید. قسمت داخلی سیب را گرفته و آن را هم به قطعات دلخواه خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، آب و شکر را بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا شکر کامل حل و شربت آغاز به جوشیدن کند. برش های پرتقال و سیب را به شربت اضافه کنید. اجازه دهید حدود 20 دقیقه روی حرارت بمانند تا میوه ها نرم و طعم شربت به خوردشان برود.
پس از این مدت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمپوت خنک گردد. در نهایت آن را در ظرف مناسب بریزید و در یخچال نگهداری کنید تا دسر خوش رنگ، خوش عطر و آماده سرو باشد. حال که سیب در دسترس تان است، از تهیه مارمالاد سیب غافل نشوید.
نکات تکمیلی تهیه کمپوت پرتقال
در ادامه با چند نکته حرفه ای و کاربردی برای تهیه کمپوت پرتقال و سیب آشنا می شوید که به شما یاری می نماید کمپوتی خوش رنگ، خوش طعم و شفاف داشته باشید.
انتخاب پرتقال در تهیه کمپوت پرتقال
برای تهیه یک کمپوت پرتقال خوش رنگ و خوش طعم، انتخاب پرتقال تازه و آبدار اهمیت بالایی دارد. برترین گزینه پرتقال هایی است که پوست صاف و سفت داشته باشند و به میزان کافی شیرین و بدون تلخی باشند، چرا که کیفیت میوه تاثیر مستقیم روی شفافیت و طعم نهایی کمپوت دارد. استفاده از پرتقال تازه و سالم باعث می گردد کمپوت شما هم طبیعی و خوشمزه باشد و هم رنگ و بافت میوه ها در طول پخت حفظ گردد. با پرتقالی که در دسترس تان است حتما مارمالاد و مربای پرتقال را درست کنید.
عطر و طعم کمپوت پرتقال
عطر و طعم کمپوت پرتقال می تواند با چند افزودنی ساده متفاوت و مجذوب کننده تر گردد. شربت شیرین کمپوت همراه با گوشت نرم و آبدار پرتقال، طعمی طبیعی و دلپذیر ایجاد می نماید، اما افزودن کمی گلاب، هل، زعفران یا حتی دارچین به کمپوت، عطر آن را چند برابر می نماید و تجربه ای خوشمزه و منحصر به فرد برای ذائقه شما فراهم می آورد. از سویی دیگر با توجه به ذائقه تان می توانید وانیل، میخک، عسل و شیره خرما را هم جایگزین یا بهره ببرید.
شفافیت بیشتر کمپوت پرتقال
برای داشتن کمپوت پرتقال شفاف و مجذوب کننده، چند نکته ساده اما حرفه ای وجود دارد؛ ابتدا پوست سفید و غشاهای پرتقال را کامل جدا کنید تا طعم تلخ و کدری به کمپوت وارد نگردد. شکر را به طور کامل در آب حل کنید و اجازه دهید شربت قبل از افزودن پرتقال ها به آرامی بجوشد. پیشنهاد ما برای شما برای پذیرایی از عزیزان تان، طرز تهیه تارت پرتقال خونی است.
هنگام پخت، در قابلمه را باز بگذارید تا بخار اضافی خارج و رنگ میوه ها تیره نگردد. بعلاوه می توانید کمی آبلیمو تازه به کمپوت اضافه کنید؛ این کار نه تنها شفافیت را حفظ می نماید بلکه رنگ پرتقال ها را روشن و طبیعی نگه می دارد و تجربه بصری و طعمی بهتری ایجاد می نماید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه کمپوت پرتقال
1. برترین نوع پرتقال برای کمپوت کدام است؟
برای کمپوت، پرتقال تازه و آبدار با پوست صاف و شیرین برترین گزینه است. پرتقال های تلخ یا خشک باعث کاهش کیفیت طعم و شفافیت کمپوت می شوند.
2. چگونه کمپوت شفاف و خوش رنگ داشته باشیم؟
پوست سفید و غشاهای پرتقال را کامل جدا کنید، شربت را قبل از افزودن میوه ها خوب بجوشانید و در قابلمه را باز بگذارید. افزودن چند قطره آب لیمو تازه هم به حفظ رنگ طبیعی پرتقال یاری می نماید.
3. برای عطر و طعم متفاوت کمپوت چه می توان افزود؟
می توان علاوه بر گلاب، هل، زعفران و دارچین، از وانیل، میخک، پوست رنده لیمو یا پرتقال، عسل و شیره انگور هم استفاده کرد تا عطر و طعم کمپوت مجذوب کننده تر گردد.
4. آیا می توان کمپوت را بدون شکر درست کرد؟
بله، می توانید شکر را با عسل، شیره انگور یا شکر قهوه ای جایگزین کنید، اما ممکن است رنگ و شفافیت کمی متفاوت گردد.
5. برترین روش نگهداری کمپوت چیست؟
کمپوت را پس از خنک شدن در شیشه یا ظرف تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. کمپوت تا یک هفته تازه می ماند و طعم آن با گذر زمان بهتر می گردد.
6. آیا می توان کمپوت را با دیگر میوه ها ترکیب کرد؟
بله، پرتقال را می توان با سیب، به، آناناس یا حتی توت فرنگی ترکیب کرد تا طعم متفاوت و مجذوب کننده ایجاد گردد.
7. کمپوت را چگونه سرو کنیم؟
کمپوت را می توان به صورت گرم یا سرد سرو کرد و همراه با فرنی، ماست، پنکیک یا کیک لذت برد.
منبع: کتاب کاله